Antena 3 CNN Externe Raport ONU: O pandemie globală nu este exclusă! Milioane de oameni ar muri

Raport ONU: O pandemie globală nu este exclusă! Milioane de oameni ar muri

Raport ONU: O pandemie globală nu este exclusă! Milioane de oameni ar muri
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Feb 2016   •   18:06
O viitoare pandemie mondială ar putea ucide milioane de oameni, conform unui raport al Națiunilor Unite, depășind cu mult problemele recente cauzate de Ebola în Africa.

Studiul face apel la Organizația Mondială a Sănătății să se reformeze, pentru a putea face față unui astfel de scenariu.

Studiul, intitulat “Protejând umanitatea de viitoare pandemii” a fost făcut în contextul exploziei virusului Zika în America de Sud și după problemele pandemia de Ebola din vestul Africii, care a lăsat în urmă 11.000 de decese.

ONU cere o reformă puternică la nivelul Organizației Mondiale a Sănătății, pentru a preveni astfel de pandemii pe viitor, care ar putea avea consecințe dezastruoase, chiar “milioane de decese”, cum apare în raport, dar și tensiuni sociale, economice și politice.

De altfel, ONU menționează, în raport, că acest scenariu nu este deloc exclus: “Riscul unei crize de acest tip la nivel global este mult subestimat și capacitatea de reacție este insuficientă”, se arată în raport, citat de Russia Today.

Atenția mondială se îndreaptă acum spre virusul Zika, în America de Sud, unde țările au fost prinse nepregătite.



×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close