Antena 3 CNN Externe Ce răspunsuri primesc mamele soldaților ruși când întreabă comandanții despre fiii lor dispăruți în Ucraina

Ce răspunsuri primesc mamele soldaților ruși când întreabă comandanții despre fiii lor dispăruți în Ucraina

Familiile soldaților ruși căzuți la datorie în conflictul din Ucraina au trimis aproximativ 400 de scrisori către comisariatul rus pentru drepturile omului.

Ce răspunsuri primesc mamele soldaților ruși când întreabă comandanții despre fiii lor dispăruți în Ucraina
de Gabriel Dano    |    06 Apr 2022   •   23:48

Pe 25 martie, Ministerul rus al Apărării a raportat că 1.351 de militari ruși au fost uciși în Ucraina, dar datele privind numărul militarilor ruși uciși, răniți sau dispăruți în Ucraina variază în funcție de părțile care le dau publicității.

În schimb, armata ucraineană susține că au fost uciși 18.000 de soldați ruși. Citând date de informații militare, subsecretarul de stat al SUA a declarat că peste 10.000 de militari ruși au murit în conflict, până la acest moment, arată sursa citată.

În aceste condiții, rudele soldaților ruși plecați să lupte în Ucraina se adresează autorităților militare ruse încercând să dea de urma lor. Răspunsurile pe care le primesc sunt cel mult vagi.

Părinții soldatului Stanislav „Stas” Pivovarov încearcă de aproape două săptămâni să-și găsească fiul în vârstă de 21 de ani, care a fost trimis în Ucraina în februarie. Soarta a făcut ca ea să-și vadă, într-un videoclip publicat de un canal ucrainean de pe Telegram, fiul ținut prizonier de armata ucraineană.

Femeia a scris unității militare din Ingușeția, din care face parte fiul ei, și a vrut să știe unde se află acesta. Răspunsul oficial a fost unul sec: „Soldatul Pivovarov este în misiune”.

„Nu era pe listele prizonierilor de război, dar am aflat că Stas se afla într-un spital din Dnipropetrovsk cu o rană gravă la picior. Nu știm nimic mai mult, nici măcar dacă este în viață acum”, a spus mama acestuia, pentru The Moscow Times.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close