Antena 3 CNN Externe Răsturnare de situație! Municipalitatea, acuzată că a vrut să facă economii în cazul renovării Grenfell Tower

Răsturnare de situație! Municipalitatea, acuzată că a vrut să facă economii în cazul renovării Grenfell Tower

Răsturnare de situație! Municipalitatea, acuzată că a vrut să facă economii în cazul renovării Grenfell Tower
30 Iun 2017   •   12:33

Municipalitatea celui mai bogat cartier din Londra a devenit ţinta criticilor vineri, pentru că ar fi cerut reducerea costurilor la lucrările de renovare a blocului turn Grenfell, unde cel puţin 80 de persoane au murit în urma unui incendiu, la 14 iunie, scrie AFP, citat de Agerpres.

Potrivit unor documente obţinute de Times şi BBC, municipalitatea din Kensington şi Chelsea a făcut presiuni, în iulie 2014, asupra companiei responsabile de lucrări pentru a scoate "un preţ bun" la renovarea imobilului. 

Printre cele trei operaţiuni care ar fi permis reducerea costurilor, Kensington and Chelsea Tenant Managment Organsation (KCTMO), organism public ce administrează parcul de locuinţe sociale pentru municipalitate, evocă posibilitatea utilizării de panouri din aluminiu - mai puţin scumpe, dar şi mai puţin rezistente la foc - mai degrabă decât panouri din zinc pentru faţadă, pentru a face o economie de 293.000 de lire (333.000 de euro). 

Compuse din plăci de compozit de aluminiu şi polietilen (plastic), panourile de pe faţada turnului Grenfell sunt suspectate că ar fi contribuit la intensitatea incendiului ce a distrus imobilul în noaptea de 13 spre 14 iunie. 

Luni, compania americană Arconic a anunţat retragerea de la vânzare, pentru utilizare la imobile înalte, a acestui timp de înveliş care se bănuieşte că a fost folosit pentru sute de imobile în Marea Britanie

Guvernul britanic a identificat deja 137 de imobile, adică 100% dintre cele inspectate, ca fiind neconforme normelor antiincendiu. 

Acuzată pentru felul în care a gestionat drama, municipalitatea din Kensington şi Chelsea a fost de asemenea criticată pentru că a exclus joi seara mass-media şi pe supravieţuitorii incendiului de la o reuniune a consiliului său municipal. 

Premierul britanic Theresa May a numit joi un fost judecător al Curţii de Apel, Martin Moore-Bick, să conducă ancheta publică asupra acestei tragedii. 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close