Antena 3 CNN Externe Războiul din Siria e departe de final. Cel puţin 45 de morţi, inclusiv zece copii, într-o nouă serie de atacuri

Războiul din Siria e departe de final. Cel puţin 45 de morţi, inclusiv zece copii, într-o nouă serie de atacuri

Războiul din Siria e departe de final. Cel puţin 45 de morţi, inclusiv zece copii, într-o nouă serie de atacuri
de S.T.    |    14 Dec 2015   •   08:31
Cel puţin 45 de persoane, inclusiv zece copii, au fost ucise într-o serie de atacuri lansate duminică de regimul sirian şi de rebeli în Damasc şi în jurul capitalei, relatează agenţia DPA în pagina electronică.

Zece copii şi patru femei figurează printre persoanele ucise, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului. Alte câteva zeci de persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă.

Patru oraşe au fost atacate în total, inclusiv Duma şi Saqab, controlate de rebeli, în regiunea Ghouta de Est de la periferia Damascului. În această regiune s-au înregistrat unele dintre cele mai grave lupte din cadrul conflictului sirian ce durează de aproape cinci ani. Zona a fost vizată de un atac cu gaz toxic în 2013, soldat cu circa 1.400 de morţi.

Majoritatea victimelor înregistrate duminică au murit în atacuri aeriene şi cu rachete care au vizat cele două oraşe, a precizat OSDO.

În ultimele luni, trupele loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi rebelii care luptă să-l înlăture de la putere au lansat atacuri în Damasc şi în zonele învecinate.

Peste 250.000 de persoane ar fi fost ucise în conflictul din Siria, de la izbucnirea acestuia în martie 2011.

×
Subiecte în articol: Siria Damasc
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close