Antena 3 CNN Externe Reacţia lui Donald Trump, după ce Coreea de Nord a suspendat testele nucleare

Reacţia lui Donald Trump, după ce Coreea de Nord a suspendat testele nucleare

Reacţia lui Donald Trump, după ce Coreea de Nord a suspendat testele nucleare
21 Apr 2018   •   08:54

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a salutat vineri seara (după ora locală) decizia Coreei de Nord de a suspenda testele nucleare şi cu rachete, informează Reuters.

Trump a reacţionat prin modalitatea sa predilectă, un tweet - un mesaj în reţeaua Twitter: "Coreea de Nord a fost de acord să suspende toate Testele Nucleare şi să închidă un poligon important de testare. Acestea sunt veşti foarte bune pentru Coreea de Nord şi pentru Lume - mare progres! Aştept cu nerăbdare Summitul nostru." (n. red.: majusculele sunt redate aşa cum le-a folosit preşedintele).

 
Sâmbătă (conform orei locale), agenţia nord-coreeană de presă KCNA, preluată de Yonhap, a transmis decizia liderului de la Phenian, Kim Jong Un, de a îngheţa testarea armelor atomice şi a rachetelor. "Din 21 aprilie, Coreea de Nord va opri testele nucleare şi lansarea de rachete balistice intercontinentale", a transmis agenţia de presă oficială KCNA din Coreea de Nord, preluată de Yonhap. KCNA a precizat şi că va fi închis un poligon nuclear din nordul ţării "pentru a garanta transparenţa suspendării testelor nucleare".

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Abonează-te la canalul oficial de WhatsApp al Antena CNN
x close