Antena 3 CNN Externe Reacţia vehementă a regimului comunist din Coreea de Nord, după ce liderul de la Phenian a fost acuzat că şi-a pus subalternii să-l studieze pe Hitler

Reacţia vehementă a regimului comunist din Coreea de Nord, după ce liderul de la Phenian a fost acuzat că şi-a pus subalternii să-l studieze pe Hitler

Reacţia vehementă a regimului comunist din Coreea de Nord, după ce liderul de la Phenian a fost acuzat că şi-a pus subalternii să-l studieze pe Hitler
Sursa foto: Foto:asianews.it
21 Iun 2013   •   09:45

Coreea de Nord a condamnat vehement un raport potrivit căruia liderul Kim Jong-Un ar fi împărţit oficialilor din aparatul de stat, de ziua sa, exemplare din "Mein Kampf" a lui Hitler, ameninţând că îi va ucide pe autorii acestuia, scrie BBC.

Raportul, care a fost publicat pe un site fondat de nord-coreenii care au reuşit să fugă din ţară, arată că liderul de la Phenian le-a cerut oficialilor nord-coreeni să studieze în profunzime cartea lui Hitler.

"Spunând că Hitler a reuşit să reconstruiască Germania într-un timp scurt după înfrângerea din Primul Război Mondial, Kim Jong-Un a dat ordin ca Al Treilea Reich să fie studiat în profunzime şi a cerut să fie trase învăţăminte", susţineau coreenii, citati de BBC.

Ministrul Securităţii Poporului din Coreea de Nord a reacţionat cu furie, afirmând ca respectivii coreeni fugiţi din ţară sunt "gunoaie umane" şi a ameninţat că îi va "elimina fizic" pe cei care au trădat. Declaratia sa a fost dată publicităţii de agenţia oficială de ştiri a ţării, KCNA.

El susţine că informaţiile fac parte dintr-o "campanie de defăimare" pusă la cale de "o mână de gunoaie umane care încearcă să împiedice progresul Coreei de Nord". El a adaugat că aceştia sunt folosiţi de Coreea de Sud şi de Statele Unite.


×
Subiecte în articol: Coreea de Nord Kim Jong Un Adolf Hitler
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close