Antena 3 CNN Externe Primele reacții ale liderilor europeni, după recunoşterea independenţei regiunilor separatiste de către Rusia | Ursula von der Leyen: "Este o încălcare a integrităţii teritoriale a Ucrainei"

Primele reacții ale liderilor europeni, după recunoşterea independenţei regiunilor separatiste de către Rusia | Ursula von der Leyen: "Este o încălcare a integrităţii teritoriale a Ucrainei"

Vladimir Putin a făcut primele declarații după ședința Consiliului de Securitate al Federației Ruse în care a fost votată recunoașterea independenței celor două regiuni separatiste din Donbas, iar reacțiile internaționale nu au întârziat să apară.

Primele reacții ale liderilor europeni, după recunoşterea independenţei regiunilor separatiste de către Rusia | Ursula von der Leyen: "Este o încălcare a integrităţii teritoriale a Ucrainei"
Sursa foto: Twitter/ ANADOLU AGENCY
de Alexandra Ionescu    |    21 Feb 2022   •   21:58

Preșdintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după ce Putin a semnat decretele pentru recunoașterea independenței republicilor Donețk și Lugansk:

„Recunoașterea celor două teritorii separatiste din Ucraina este o încălcare flagrantă a dreptului internațional, a integrității teritoriale a Ucrainei și a acordurilor de la Minsk.

UE și partenerii săi vor reacționa cu unitate, fermitate și hotărâre în solidaritate cu Ucraina”.

Și Președintele Consiliului European, Charles Michel, a reacționat în urma discursului președintelui rus, Vladimir Putin, considerând că ”recunoașterea provinciilor separatiste ar reprezenta o o încălcare flagrantă a dreptului internațional și a acordurilor de la Minsk”.

Prim-ministrul Poloniei a solicitat o reuniune urgentă a summitului UE şi impunerea de sancţiuni Rusiei pentru recunoaşterea LNR şi NAM.

Şeful Ministerului danez de Externe a calificat drept ostilă decizia Rusiei de a recunoaşte „L/DPR” şi a cerut Federaţiei Ruse „să înceteze încălcarea dreptului internaţional”.

Lituanienii au anunţat că vor iniţia o rezoluţie prin care schimbarea statutului Donbass-ului nu va fi niciodată recunoscut. „Decizia lui Putin cu privire la Donbass schimbă complet ordinea mondială”, a spus Aleksandar Vučić, preşedintele Serbiei.

 

 

 

 

 

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close