Rebelii au lansat aproximativ 1.000 de proiectile spre două oraşe din Siria

de A.M.P    |    11 Aug 2015   •   17:54
Rebelii au lansat aproximativ 1.000 de proiectile spre două oraşe din Siria Foto:telegraph.co.uk

Rebelii sirieni au lansat aproximativ 1.000 de rachete, obuze de mortieră şi proiectile artizanale spre două localităţi asediate din provincia Idlib, anunţă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a spus că există rapoarte privind morţi şi răniţi în atacurile care au vizat localităţile Fuaa şi Kafraya.
  
Fuaa şi Kafraya se numără printre ultimele avanposturi în provincia de nord-vest Idlib, cele mai multe dintre acestea fiind capturate de o alianţă care include aripa siriană a reţelei Al-Qaida, Frontul Al-Nusra. Alianţa, cunoscută sub numele de Armata de Cucerire, a lansat un atac împotriva localităţilor pe data de 15 iulie, transmiţând că era vorba de represalii în faţa unui regim ofensiv în oraşul Zabadani, ultimul bastion deţinut de rebeli de-a lungul graniţei dintre Siria şi Liban. 
   
În alt incident, OSDO şi presa de stat din Siria au anunţat că insurgenţii au atacat zone aflate sub control guvernamental, în oraşul Alep, în nordul Siriei. Potrivit OSDO, patru oameni au fost ucişi, printre ei aflându-se doi copii, iar alţi douăzeci au fost răniţi în bombardamentul rebelilor.
 

x close