Antena 3 CNN Externe Rebelii sirieni anunţă au preluat controlul asupra unui aeroport militar

Rebelii sirieni anunţă au preluat controlul asupra unui aeroport militar

Rebelii sirieni anunţă au preluat controlul asupra unui aeroport militar
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    30 Aug 2012   •   15:48

Rebelii sirieni au doborât joi un avion de tip MiG aparţinând forţelor armate, în apropierea unui aeroport militar, în regiunea Idleb (nord-vest), a anunţat conducătorul rebelilor din această provincie, subliniind că instalaţia se află de acum sub controlul insurgenţilor.

"Avionul a fost doborât joi dimineaţa de către oamenii noştri, care au utilizat arme automate, imediat după ce acesta a decolat de pe aeroportul de la Abu el-Zuhur. Cei doi piloţi s-au catapultat, dar au fost capturaţi", a declarat colonelul Afif Mahmoud Sleimane, şeful Consiliului Militar rebel pentru provincia Idleb, potrivit AFP.

Avionul a fost doborât în urma unui atac la care au participat "sute de rebeli" împotriva aeroportului, o operaţiune care a durat de miercuri seara, de la ora locală 21.00 (21.00, ora României) şi până joi la prânz.

"Planificasem acest atac de trei zile. În afară de avionul doborât, am ars alte 11 anioane (de tip) MiG pe acest aeroport, pe care de-acum îl controlăm în totalitate", a precizat colonelul rebel.

Acest atac are loc la o zi după o altă operaţiune, împotriva aeroportului militar de la Taftanaz, aflat tot în provincia Idleb, în cursul căreia insurgenţii afirmă că au bombardat instalaţia militară cu elemente de artilerie, distrugând numeroase elicoptere.



×
Subiecte în articol: Siria aeroport avion doborat
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close