Antena 3 CNN Externe Rebelii sirieni au noi ţinte. Vizaţi sunt cetăţenii ruşi, ucrainieni şi iranieni

Rebelii sirieni au noi ţinte. Vizaţi sunt cetăţenii ruşi, ucrainieni şi iranieni

Rebelii sirieni au noi ţinte. Vizaţi sunt cetăţenii ruşi, ucrainieni şi iranieni
Sursa foto: Foto: AFP
19 Dec 2012   •   14:50

Un lider proeminent al opoziţiei siriene din exil a declarat că cetăţenii ruşi şi iranieni sunt "ţinte legitime pentru militanţii opozanţi din Siria".

"Rusia şi Iran aprovizionează regimul lui Bashar al-Assad cu armament şi muniţie, îl sprijină politic. De aceea, cetăţenii acestor două ţări sunt ţinte legitime ale militanţilor din Siria", a spus Haitham al-Maleh într-un interviu acordat postului Al Jazeera.

Convenţia de la Geneva, în interpretarea lui al-Maleh, permite ca civilii, care colaborează cu una dintre părţile combatante, să reprezinte ţinte. În acelaşi timp, politicianul de 80 de ani a admis că liderii rebelilor din Siria se coordonează foarte rar cu acţiunile politice ale opoziţiei din afara graniţelor.

Al-Maleh a fost deţinut politic încă din 1960. El a primit numeroase premii şi recunoaşteri internaţionale pentru apărarea drepturilor omului din Siria.

Rebelii sirieni au lansat deja ameninţări că vor ataca ambasadele Rusie şi Ucrainei de la Damasc, dar şi pe cetăţenii acestor state.

"Nu lăsaţi picior de rus, ucrainean sau iranian să scape din Siria cu viaţă", transmit rebelii într-un material video prezentat de un post tv din Kiev, săptămâna trecută.

Ministerul de Externe rus a confirmat informaţiile din presă, conform cărora doi cetăţeni ruşi şi un cetăţean italian au fost răpiţi pe autostrada ce leagă oraşele Tartus şi Homs. 

×
Subiecte în articol: Siria Bashar al-Assad
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close