Antena 3 CNN Externe Recomandări MAE pentru turiştii români: "Evitaţi deplasările în Ucraina!"

Recomandări MAE pentru turiştii români: "Evitaţi deplasările în Ucraina!"

Recomandări MAE pentru turiştii români: "Evitaţi deplasările în Ucraina!"
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
20 Feb 2014   •   21:26

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le recomandă cu fermitate cetăţenilor români să evite deplasările pe teritoriul Ucrainei, dacă acestea nu sunt imperios necesare.

"Având în vedere recentele evenimente violente din centrul Kievului, soldate cu morţi şi răniţi, Ministerul Afacerilor Externe descurajează insistent cetăţenii români, inclusiv reprezentanţii mass-media din România, să se apropie de zonele în care se desfăşoară manifestaţiile de protest, respectiv să participe la orice fel de astfel de acţiuni, riscând să fie victime ale confruntărilor sau să fie reţinuţi de forţele de ordine", precizează MAE într-un comunicat remis Agerpres.

Atenţionarea este valabilă mai ales pentru zonele centrale ale oraşului Kiev (Piaţa Independenţei, bulevardul Hresciatik, stadionul Dinamo), dar şi pentru alte localităţi în care au loc manifestaţii.

"Trebuie avut în vedere că oraşul Kiev este greu accesibil deoarece, începând cu 19 februarie 2014, ora 00,00, accesul în oraş este restricţionat pentru toate mijloacele de transport. Totodată, transportul urban subteran (metroul) este suspendat din data de 18 februarie 2014, ora 16,00", mai precizează MAE.

MAE anunţă că cetăţenii români aflaţi în situaţii deosebite se pot adresa Ambasadei României la Kiev, la numărul de urgenţă +38093.625.27.14, Consulatului General al României la Cernăuţi, la numărul de urgenţă +38093.270.92.60, şi Consulatului General al României la Odesa, la numărul de urgenţă +38095.541.27.28.

Peste 60 de protestatari au murit la Kiev

De asemenea, cetăţenii români sunt îndemnaţi să consulte site-ul MAE, secţiunea Sfaturi/Alerte de călătorie, informaţii actualizate despre Ucraina fiind accesibile direct pe link-ul http://www.mae.ro/travel-alerts/24945.

Violenţele s-au intensificat joi, la Kiev, în pofida prezenţei şefilor diplomaţiilor germană, franceză şi poloneză, veniţi în capitala ucraineană să oprească baia de sânge.
   
VÂNĂTOARE de oameni în Kiev! Primele imagini cu protestatarii SECERAŢI de gloanţe

Autorităţile se confruntă cu o mişcare de contestare fără precedent, după ce regimul Ianukovici a renunţat, în noiembrie, la un acord cu UE, reorientându-se către Moscova.

×
Subiecte în articol: MAE Ucraina Proteste Ucraina
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close