Antena 3 CNN Externe Regimul Bashar Al-Assad acuză SUA că încurajează "masacrele" în Siria

Regimul Bashar Al-Assad acuză SUA că încurajează "masacrele" în Siria

Regimul Bashar Al-Assad acuză SUA că încurajează "masacrele" în Siria
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    12 Iun 2012   •   19:30

Ministerul sirian de Externe acuză Statele Unite că încurajează masacrele şi terorismul în Siria, potrivit unui comunicat citat de AFP.

"Oficialii americani falsifică realităţile de pe teren, încurajează grupuri armate să comită masacre, acte de terorism şi violenţe, nu doar la Haffe, ci şi în alte regiuni siriene", se arată în comunicatul publicat de agenţia oficială SANA, care face referire la un oraş din nord-vestul Siriei supus bombardamentelor de către forţele regimului Bashar Al-Assad.

În ultimele opt zile, atacurile de la Haffe s-au soldat cu 120 de morţi, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Potrivit celui mai recent bilanț dat publicității duminică, cel puţin 14.115 persoane, majoritatea civili, au fost ucise în Siria în violenţele izbucnite în martie 2011, susţine Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Violenţele par să se fi intensificat în pofida prezenţei celor 300 de observatori ONU care au rolul monitorizării implementării acordului de încetare a focului intrat în vigoare pe 12 aprilie.



×
Subiecte în articol: Siria Bashar al-Assad SUA
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close