Antena 3 CNN Externe Regina Marii Britanii se mută din Palatul Buckingham

Regina Marii Britanii se mută din Palatul Buckingham

Regina Marii Britanii se mută din Palatul Buckingham
05 Oct 2018   •   17:01

Regina Marii britanii se mută de la palatul Buckingham, reședința monarhilor britanici de sute de ani. Ea își va părăsi apartamentele pentru o perioadă, atât cât vor dura lucrările de modernizare a clădirii. Aceste lucrări se realizează pentru a preveni dezastrele incendiile sau inundaţiile, a anunţat vineri un oficial al Casei Regale, potrivit Reuters.

Palatul Buckingham va intra într-un program de renovare care va costa 369 de milioane de lire sterline (481 milioane de dolari) și care va include înlocuirea instalaţiei electrice învechite şi a boilerelor. Lucările au început anul trecut în aprilie şi sunt programate să se încheie în 2027.

Spre finalul perioadei de reparaţii, regina în vârstă de 92 de ani şi soţul său, prinţul Philip, în vârstă de 97 de ani, vor fi nevoiţi să se mute din apartamentele pe care le ocupă în aripa de nord, pe o perioadă de aproximativ doi ani, începând cu 2025, când lucrările vor ajunge în această parte a clădirii.

În timpul lucrărilor, palatul va rămâne deschis pentru vizitele de stat şi alte evenimente obişnuite, iar aspectul exterior nu va fi afectat de reparaţii deoarece nu va fi instalată o schelă.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close