Antena 3 CNN Externe Reguli noi pentru intrarea în Grecia! Turiștii pot intra și pe baza unui test rapid, în anumite condiții

Reguli noi pentru intrarea în Grecia! Turiștii pot intra și pe baza unui test rapid, în anumite condiții

Sunt condiții noi pentru cei care vor să își petreacă vacanța în Grecia. Testele rapide sunt recunoscute, însă doar în anumite condiții.

Reguli noi pentru intrarea în Grecia! Turiștii pot intra și pe baza unui test rapid, în anumite condiții
Sursa foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    21 Iun 2021   •   14:05

1. Testele rapide sunt recunoscute, dar trebuie traduse în engleză și făcute de un laborator autorizat. 

2. Copiii cu vârsta sub 12 ani nu au obligația să prezinte test molecurar PCR / antigen la intrarea pe teritoriul elen. 

”Până acum, copiii cu vârsta de peste 6 ani erau obligați să prezinte un test. Dar nu trebuie să uităm faptul că, cu toate că avem acest test rapid negativ, nu se poate intra în Grecia dacă nu ai completat formularul de identificare a pasagerului, care trebuie făcut cu 24 de ore înainte de intrarea în Grecia. 

De asemenea, intrarea în Grecia se poate face și pe baza certificatului de vaccinare, dacă au trecut 14 zile de la rapel, sau printr-un test PCR negativ cu 72 de ore înainte, sau printr-un certificat prin care poți dovedi că ai trecut prin boală cu cel mult 2-9 luni înainte”, a povestit Veronica Todor, corespondent Antena 3.

Noile reguli sunt valabile până la data de 26 iunie, cu posibilitate de prelungire, în funcție de situația epidemiologică din teritoriul elen. 

”Deocamdată, au scăzut foarte mult cazurile de infectare. Am ieșit din zona galbenă și, dacă se menține această rată de infectare scăzută, atunci vor rămâne aceste condiții. Dar trebuie să precizăm că și aici, în Grecia, am avut ploi torențiale în săptămâna aceasta, dar, începând de săptămâna următoare, temperaturile vor crește până la 40 de grade Celsius”, a adăugat corespondentul Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Grecia
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close