Antena 3 CNN Externe Republica Moldova și Ucraina, un pas mai aproape de Uniunea Europeană. Anunțul Ursulei von der Leyen

Republica Moldova și Ucraina, un pas mai aproape de Uniunea Europeană. Anunțul Ursulei von der Leyen

Republica Moldova și Ucraina au făcut încă un pas spre Uniunea Europeană. Șefa Comisiei Europene a anunțat un progres semnificativ pentru cele două țări.

Republica Moldova și Ucraina, un pas mai aproape de Uniunea Europeană. Anunțul Ursulei von der Leyen
Sursa foto: Twitter/ Ursula von der Leyen
de Cerasela Stafie    |    16 Mar 2022   •   17:40

Ursula von der Leyen a anunțat, printr-o postare pe Twitter, că rețelele electrice ale celor două țări au fost sincronizare cu cele ale Uniunii. Este o schimbare salutată atât de președintele Comisiei Europene, cât și de liderii ambelor state. 

”Ucraina, Moldova și Europa: valori comune, putere și solidaritate împărtășite. Salut pasul cheie făcut astăzi pentru a menține luminile aprinse și casele calde în aceste vremuri întunecate, prin sincronizarea rețelelor electrice din  Ucraina și Moldova cu rețeaua Uniunii Europene”, a scris Ursula von der Leyen.

”Vom continua să lucrăm pentru a le stabiliza sistemele de alimentare”, a adăugat aceasta.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, s-a arătat recunoscător acestei modificări: ”Ucraina a devenit membru al Energy Union al Uniunii Europene. Unificarea sistemelor energetice din țara noastră și UE a fost finalizată”.

”Acum curentul electric din Ucraina circulă în Uniunea Europeană și invers. Sunt recunoscător membrilor UE, mai ales Ursulei von der Leyen și lui Kadri Simson (comisar european pentru Energie)”, a adăugat liderul de la Kiev.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close