Antena 3 CNN Externe Presa internațională, despre noile restricții din România: "Slujbele religioase nu au nevoie de certificat sanitar"

Presa internațională, despre noile restricții din România: "Slujbele religioase nu au nevoie de certificat sanitar"

Guvernul interimar din România reintroduce carantina de noapte și face permisul sanitar (certificatul de vaccinare, n.r.) obligatoriu pentru accesul în majoritatea locurilor publice, transmite agenția Reuters, care inventariază și analizează măsurile anunțate vineri de Executiv.

Presa internațională, despre noile restricții din România: "Slujbele religioase nu au nevoie de certificat sanitar"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    23 Oct 2021   •   14:54

Conform sursei citate, aceste măsuri extind restricțiile deja dispuse în localitățile cu număr mare de cazuri.

Reuters notează că România a raportat în octombrie un număr-record de decese și infectări zilnice iar sistemul spitalicesc este solicitat la limita de rupere.

Reuters: România, a doua cea mai scăzută rată de vaccinare

România are a doua cea mai scăzută rată de vaccinare din Uniunea Europeană.

"Suntem într-o situație de dezastru. Am văzut alte țări trecând printr-o astfel de situație atunci când vaccinul nu era disponibil. Suntem în situația aceasta deoarece avem vaccinul însă majoritatea populației a refuzat să se vaccineze. Situația putea fi evitată", a declarat secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat.

Noile restricții ar urma să rămână în vigoare pentru 30 de zile începând de luni, 25 octombrie.

Reuters: Carantina de noapte pentru nevaccinați și slujbele religioase fără certificat

Carantina de noapte se instituie de la ora 22 până la ora 5 dimineața. Magazinele și restaurantele trebuie să tragă obloanele la ora 21. 

Doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală vor avea acces, pe baza certificatului de vaccinare, în majoritatea locațiilor publice neesențiale.

Excepție fac magazinele alimentare și farmaciile. 

De asemenea, slujbele religioase se pot desfășura fără ca participanții să aibă certificat sanitar.

Masca devine obligatorie, de luni, în toate locurile publice, închise și deschise iar nunțile și alte evenimente private sunt interzise.

În plus, guvernul le cere angajatorilor să-și trimită jumătate de angajați să lucreze de acasă.

Reuters: Rata mică de vaccinare, pe seama neîncrederii în autorități și a campaniei de fake news

Doar puțin peste o treime din populația adultă este complet vaccinată în România, în contextul lipsei de încredere în instituțiile statului și a campaniilor de dezinformare, remarcă Reuters.

Totuși, numărul persoanelor vaccinate era în creștere săptămâna aceasta.

Aparent, oamenii au reacționat la imaginile dramatice cu spitale supraaglomerate și muribunzi, arată agenția internațională de știri.

Reuters semnalează numărul masiv de persoane, peste 86 de mii, care s-au vaccinat vineri cu prima doză și au stabilit un record în acest sens.

Foto: Cadre medicale examinează pacienți în secția ATI COVID-19 a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din București, octombrie 2021

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close