Antena 3 CNN Externe Reţea de traficanţi de bebeluşi compusă din preoţi şi călugăriţe, descoperită în Spania

Reţea de traficanţi de bebeluşi compusă din preoţi şi călugăriţe, descoperită în Spania

Reţea de traficanţi de bebeluşi compusă din preoţi şi călugăriţe, descoperită în Spania
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Iul 2011   •   09:30

O reţea de traficanţi de bebeluşi a fost descoperită de poliţiştii spanioli. Vorbim despre preoţi şi călugăriţe care răpeau copii iar mai apoi îi vindeau pe sume importante de bani. Reţeaua a funcţionat în voie zeci de ani. Multe mame  se întreabă acum dacă, într-adevăr, bebeluşul le-a murit la naştere sau le-a fost răpit şi vândut unei alte familii.

Dosarul anchetat de procurorii spanioli a scos la iveală adevărate drame. Unul dintre cazuri este cel al unei mame din Andalusia care, după ce a născut un copil sănătos de aproape 4 kilograme, a fost anunţată că poate pleca acasă. Fără bebeluş. Micuţul dispăruse fără urmă.

Femeia a fost aât de şocată de cele întâmplate încât nu a mai născut niciodată la spital. A preferat să îşi aducă pe lume copiii acasă. Alte familii îşi caută fraţii sau surorile.

În Spania,  şi din anii 50, sub dictatura lui Franco, până în anii 90, când democraţia era bine instaurată, s-a creat o reţea mafiotă de cumpărare şi vânzare de copii. Se luau nou născuţi de la mame şi apoi se vindeau pe diferite sume. Sute de spanioli au aflat ca fac parte din generatia copiilor furati in vremea dictaturii lui Franco. Au fost socati sa descopere dupa zeci de ani ca cei care i-au crescut nu sunt adevaratii lor parinti.

 

×
Subiecte în articol: preot Spania

Philip Morris susține inovația

Ceasul care sună după ajutor dacă ai avut accident. Este potrivit pentru sporturi extreme

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close