Antena 3 CNN Externe Reţea infracţională de provenienţă română, anihilată în Franţa

Reţea infracţională de provenienţă română, anihilată în Franţa

Reţea infracţională de provenienţă română, anihilată în Franţa
Sursa foto: politst
05 Mar 2009   •   11:14

36 de persoane, acuzate că fac parte dintr-o reţea infracţională de provenienţă română, au fost arestate în cadrul unei anchete franco-române . Ancheta a vizat 230 de furturi din magazine de optică, parfumerie şi haine de marcă din Franţa, anunţă Le Figaro, în ediţia online.

Furturile au început cu peste 28 de luni în urmă şi cel puţin 25 dintre acestea sunt atribuite oficial reţelei româneşti. Autorităţile au depistat reţeaua prin intermediul interceptărilor telefonice.

Reţeaua de infractori cu sediul în Tulcea, trimitea grupuri de infractori pentru a efectua raiduri care durau o lună sau două în Franţa, Italia, Spania şi Marea Britanie. Produsele furate erau trimise prin colet poştal în regiunea oraşului Tulcea, cunoscută drept ?o pepinieră de hoţi".

Infractorii au produs prejudicii de până la 150.000 de euro, informează publicaţia franceză.

Ancheta a fost începută în martie 2008 de autorităţile franceze. Amploarea internaţională a cazului a determinat magistraţii Jurisdicţiei interregionale specializate din Rennes să înceapă o colaborare cu Direcţia de investigaţii privind crima organizată şi terorismul, din Bucureşti.

Detaliile operaţiunii comune au fost stabilite prin intermediul unor videoconferinţe dintre autorităţile Franţei şi cele ale României.

Le Figaro menţionează că jandarmii şi poliţiştii români coordonaţi de Parchetul general din Bucureşti au reţinut doisprezece membri ai reţelei care se pregăteau să revină în Franţa, iar francezii au reţinut 14 infractori. Aceştia ar putea fi condamnaţi la 15 ani de închisoare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Franta România
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close