Antena 3 CNN Externe Reuniune de urgenţă la Londra pe tema epidemiei virusului Ebola

Reuniune de urgenţă la Londra pe tema epidemiei virusului Ebola

Reuniune de urgenţă la Londra pe tema epidemiei virusului Ebola
Sursa foto: Foto: Facebook/ Medicins sans frontieres
03 Oct 2014   •   08:54

La Londra a avut loc o reuniune de urgenţă pe tema epidemiei virusului Ebola. Ţările bogate au discutat despre măsurile de prevenire a infecţiilor, în vreme ce, în Sierra Leone, în fiecare oră, cinci oameni contractează virusul mortal. Doar săptămâna trecută, aici au fost identificate 765 de noi cazuri.

În Sierra Leone, voluntarii ce ajută la oprirea răspândirii virusului mortal Ebola merg din casă în casă, acoperiţi din cap până în picioare.Între timp, ajutoarele au venit din Cuba care a trimis 165 de doctori şi asistente în Sierra Leone. Alţi aproape trei sute de specialişti cubanezi vor ajunge, în curând, în Liberia şi Guineea.

În acest timp, ţările bogate au ţinut o reuniune de urgenţă la Londra deoarece estimările arată că până la 1.4 de milioane de oameni din Africa de Vest ar putea fi infectate până în prima lună a anului viitor. Asistentul medical care a contractat virusul în timp ce îi îngrijea pe bolnavii de Ebola în Africa a vorbit despre ororile bolii. Doi fraţi, ai căror părinţi muriseră din cauza febrei, s-au stins sub ochii lui.

Epidemia de Ebola a luat peste 3.300 de vieţi omeneşti din cele 7.100 de cazuri înregistrate în Africa de Vest.

×
Subiecte în articol: Ebola virus ebola epidemie ebola
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close