Antena 3 CNN Externe Revelionul 2010 în lume: Imagini de la grandioasele petreceri organizate în toate marile capitale

Revelionul 2010 în lume: Imagini de la grandioasele petreceri organizate în toate marile capitale

Locuitorii din Noua Zeelandă au fost printre primii care au pasit în noul an. Mii de oameni s-au adunat în jurul Turnului Sky, unde autorităţile au pregătit un impresionant foc de artificii. Turnul Sky, clădirea reprezentativă a Noii Zeelande, este cea mai înaltă de acest gen din Emisfera Sudică.

Revelionul 2010 în lume: Imagini de la grandioasele petreceri organizate în toate marile capitale
Sursa foto: artificii
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Dec 2009   •   13:10

Primii care au sărbătorit trecerea în 2010 au fost însă locuitorii din Kiribati, un arhipelag din Oceania. Kiribati se află la jumătatea distanţei dintre Hawaii şi Australia. Aceste insule sunt situate chiar pe meridian. În Kiribati, celebrările de Anul Nou nu se încheie odată cu venirea dimineţii. Localnicii petrec de obicei pe plajă.

Australienii au sărbatorit Revelionul la ora 15.00, ora României. Peste un milion şi jumătate de oameni au urmărit focurile de artificii din portul oraşului Sydney. Oraşul australian adună cel mai mare număr de oameni în noaptea de Revelion, după Rio de Janeiro.

Taiwanezii şi locuitorii din Hong Kong au trecut şi ei în 2010. Antena 3 a transmis in direct imagini cu focul de artificii, dar şi cu cea mai mare clădire din lume, turnul Taipei 101, o clădire de birouri înaltă de 500 de metri. Autorităţile taiwaneze organizează în fiecare an unele dintre cele mai impresionante focuri de artificii din lumea întreagă.

×
Subiecte în articol: revelion artificii Noua Zeelanda Australia
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close