Antena 3 CNN Externe Revista presei. Iran face contrabandă nucleară prin Taiwan. Paris: Musulmanii care îşi obligă soţiile să poarte burqa nu sunt bineveniţi. Dalai Lama: Obama a primit Nobelul prea devreme

Revista presei. Iran face contrabandă nucleară prin Taiwan. Paris: Musulmanii care îşi obligă soţiile să poarte burqa nu sunt bineveniţi. Dalai Lama: Obama a primit Nobelul prea devreme

Revista presei. Iran face contrabandă nucleară prin Taiwan. Paris: Musulmanii care îşi obligă soţiile să poarte burqa nu sunt bineveniţi. Dalai Lama: Obama a primit Nobelul prea devreme
Sursa foto: revista presei
11 Dec 2009   •   04:50
Iran caută să facă contrabandă nucleară prin Taiwan

Oficiali ONU investighează acuzaţiile conform cărora Iran a stabilit o nouă reţea de contrabandă foloseşte companii cu sediul în Taiwan pentru a cumpăra echipament specializat ce ar putea fi folosite pentru a fabrica arme nucleare.
Teheran se pare că şi-a intensificat eforturile pentru a importa tehnologie, ca replică la presiunile internaţionale crescânde pentru a-şi opri programul de îmbogăţire a uraniului, scrie The Telegraph.
Rapoarte ale sericiilor de informaţii au dezvăluit că oficiali ai ministerului Apărării din Iran au avut o serie de întâlniri cu companii în Taiwan pentru a cumpăra diferite echipamente.
Până acum Teheran s-a lovit de refuzul companiilor europeni şi americani de a vinde material ce ar putea fi folosite în programul nuclear.



Paris: Musulmanii care îşi forţează soţiile să poarte burqa nu sunt bineveniţi

Parisul trebuie să fie foarte ferm în ceea ce priveşte portul burqa, şi ar dori interzicerea acordării cetăţeniei franceze bărbaţilor ale căror soţii ar fi acoperite în tregime de văl, arăta ministrul francez al justiţiei, Michele Alliot-Marie .
Întrebat în legătură cu o eventuală lege împotriva burqa, ministrul a răspuns că există o misiune parlamentară, ale cărei concluzii vor fi aşteptate.
?Există un anumit număr de lucruri asupra cărora trebuie să fim foarte fermi?.
Franţa, ţară cu puternică tradiţie laică, a interzis prin lege portul vălului islamic la şcoală, aminteşte Daily Mail.
Preşedintele francez Nicolas Sarkozy s-a pronunţat în mai multe rânduri împotriva portului burqa în Franţa, iar o misiune parlamentară examinează această chestiune de la începutul lunii iulie.


Dalai Lama: Obama a primit Nobel prea devreme

LIderul tibetan aflat în exil care a câştigat premiul Nobel în urmă cu 20 de ani pentru opoziţia sa paşnică la conducerea chineză, dar crede că preşedinte Obama a primit premiul "prea devreme" .
"Dacă este să fim realişti, s-ar putea să fie puţin cam devreme, dar nu contează, pentru că Barack Obama este o persoană foarte capabilă. Uneori astfel de persoane se bazează pe sfaturile altora, aşa cum a făcut fostul preşedinte Bush junior; ca fiinţă umană chiar îl iubesc, o persoană minunată, foarte cinstită, foarte sinceră. Dar, din cauza sfaturilor consilierilor, unele din politicile lui au fost un dezastru", crede Dalai Lama.
Liderul spiritual tibetan consideră că Barack Obama este "tânăr şi plin de energie", transmite FOX News.
"Cred că Premiul Nobel pentru Pace îl încurajează şi îi conferă mai multă responsabilitate morală", precizează Dalai Lama.

Antena3.ro

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close