Antena 3 CNN Externe Roma impune restricții pe timpul nopții, din cauza atacurilor mistreților sălbatici

Roma impune restricții pe timpul nopții, din cauza atacurilor mistreților sălbatici

Locuitorii din mai multe cartiere din nordul Romei au impus restricții de noapte după o serie de atacuri ale mistreților, care de ani de zile cutreieră capitala Italiei.

Roma impune restricții pe timpul nopții, din cauza atacurilor mistreților sălbatici
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    04 Mai 2022   •   09:21

Liderii comunității din partea de nord a capitalei italiene avertizează oamenii să nu rătăcească pe străzi noaptea târziu, din cauza mai multor atacuri recente ale animalelor sălbatice.

Un bărbat din zona Balduina a fost salvat recent de câinele său, după ce a fost atacat de o turmă de mistreți.

”Vă sfătuim să nu vă scoateți câinele să-și facă treaba după ora 20.30”, a declarat pentru La Republica, Gianluca Sabino, care locuiește în cartier.

Cunoscute și sub denumirea de porc sălbatic, porc sălbatic comun și porc sălbatic eurasiatic, animalele pot crește până la 220 de kilograme și acum sunt unul dintre cele mai răspândite mamifere din lume. Deși au colți ascuțiți, în mod normal nu sunt agresivi, dar pot fi periculoși pentru oameni.

Mistreții au reprezentat o problemă constantă în Roma, jefuind zone în haite cu până la 30 de animale. Se estimează că Italia are peste 2 milioane de mistreți, dintre care până la 20.000 trăiesc în Roma.

În septembrie, primarul Romei a intentat un proces penal împotriva guvernului regional în care se află orașul, în încercarea de a opri mistreții să se plimbe liber în zonă.

Primarul Virginia Raggi a dat în judecată guvernul regional Lazio, declarând că regiunea nu a reușit să gestioneze eficient animalele.

În timpul pandemiei de COVID-19, numărul mistreților care rătăcesc prin țară a crescut cu 1,5%, până la aproximativ 2,3 milioane. Oficialii spun că animalele provoacă în medie 10.000 de accidente rutiere în fiecare an în Italia.

×
Subiecte în articol: roma Italia mistreti restricţii
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close