Antena 3 CNN Externe Românul Daniel-Marius Staicu, numit șef la Combaterea Spălării Banilor în Republica Moldova | A condus timp de doi ani insituția similară din România

Românul Daniel-Marius Staicu, numit șef la Combaterea Spălării Banilor în Republica Moldova | A condus timp de doi ani insituția similară din România

Daniel-Marius Staicu a fost numit, miercuri, în funcția de șef al Serviciului pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din Republica Moldova.

Românul Daniel-Marius Staicu, numit șef la Combaterea Spălării Banilor în Republica Moldova | A condus timp de doi ani insituția similară din România
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Noi 2022   •   17:23

Decizia a fost luată de Guvernul de la Chișinău.

Staicu, fost șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării banilor din România în perioada 2018 - 2020, a primit cetățenia Republicii Moldova în data de 21 noiembrie.

El este absolvent al Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" și a urmat studii postuniversitare la Universitatea București, în cadrul Facultății de Drept.

Specialist în investigarea criminalității economice și financiare, Daniel-Marius Staicu a obținut în 2018 Certificatul Comitetului Moneyval din cadrul Consiliului Europei.

În 2020 a primit Certificatul Comunicarea Strategică pentru Combaterea Amenințărilor la Securitate în era Dezinformării la Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid.

În ultimii 20 de ani, Staicu a activat în mai multe instituții de stat din România, între care Direcția Generală Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Direcția de Investigare a Criminalității Economice a Inspectoratului General al Poliției Române.

×
Subiecte în articol: Daniel-Marius Staicu Republica Moldova
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close