Antena 3 CNN Externe Români condamnaţi în SUA. Au primit ani grei de închisoare pentru fraudă informatică

Români condamnaţi în SUA. Au primit ani grei de închisoare pentru fraudă informatică

Români condamnaţi în SUA. Au primit ani grei de închisoare pentru fraudă informatică
Sursa foto: Foto: www.udemy.com
05 Sep 2013   •   08:50

Doi români au fost condamnaţi la 7 şi, respectiv, 15 ani de închisoare pentru participarea lor la o vastă reţea de piratare a datelor bancare pe Internet, infiormează Departamentul american de Justiţie, citat de AFP.

Reţeaua de hackeri din care făceau parte românii a reuşit să afecteze o mulţime de magazine, dintre care 250 de restaurante Subway, şi să fure datele bancare ale peste 100.000 de deţinători de carduri.

Prejudiciul total a fost estimat la peste 17,5 milioane de dolari.

Adrian-Tiberiu Oprea, în vârstă de 29 de ani, extrădat de România, şi Iulian Dolan, în vârstă pe 28 de ani, au pledat vinovat pentru complot la fraudă informatică şi acces fraudulos la un sistem securizat.

Primul a recunoscut printre altele că a realizat transferuri bancare frauduloase.

Potrivit documentelor judiciare, cei doi români, alături de un compatriot în vârstă de 27 de ani, au piratat între 2009 şi 2011 sute de calculatoare din Statele Unite pentru a fura numere de carduri bancare şi de plată din magazine mari, precum şi date asociate aparţinând cetăţenilor americani.

În plus, cei doi au piratat de la distanţă sute de puncte informatice din magazinele americane, unde datele bancare ale clienţilor erau stocate electronic.

 

×
Subiecte în articol: hackeri
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close