Antena 3 CNN Externe Mai mulți români s-au apucat să fure în zona dezastrului din Germania. Poliția federală, în alertă: Raportați persoanele și vehiculele suspecte

Mai mulți români s-au apucat să fure în zona dezastrului din Germania. Poliția federală, în alertă: Raportați persoanele și vehiculele suspecte

Poliția federală din Germania a fost solicitată de 13 ori în weekend-ul acesta, în zonele devastate de inundații, după ce au fost semnalate mai multe cazuri de furt. Patru români se află printre autorii jafurilor, conform stiridiaspora.ro.

Mai mulți români s-au apucat să fure în zona dezastrului din Germania. Poliția federală, în alertă: Raportați persoanele și vehiculele suspecte
Sursa foto: Twitter
de Alexandru Negrici    |    20 Iul 2021   •   00:18

Hoții și-au făcut apariția de vineri în zonele afectate de inundații și de furtună, iar în urma apelurilor la numărul de urgență, poliția și-a sporit prezența în zonă.

Pentru a se asigura că îi prind pe autorii jafurilor, oamenii legii au făcut apel la populație, în ideea raportării imediate a persoanelor și vehiculelor suspecte, la numărul special de urgență 110.

Vineri, în zona orașului Nette, a fost văzută o dubă încărcată cu mobilă deteriorată pe care hoții au furat-o dintr-o locuință lovită de furtună. Mașina nu a mai putut fi găsită, însă tot ce se știe este că a mers în direcția Altena.

Povestea s-a repetat sâmbătă, când o altă dubă încărcată cu fier vechi, potrivit martorilor, a fost zărită în Rahmedestrasse.

Polițiștii din Dortmund l-au verificat pe șofer, care s-a dovedit a fi de naționalitate română.

Tot sâmbătă au fost furate o mașină de spălat și alte aparate electrocasnice, dintr-o furgonetă parcată pe marginea dumului în Nette. În acest caz au fost denunțați doi români în vârstă de 20, respectiv 34 de ani.

De asemenea, un camion plin de bunuri furate, condus de un român, a fost tras pe dreapta în zona Markaner.

Pe seară, în jurul orei 20:30, un bărbat a tâlhărit o pivniță, din care a ieși cu un sac plin, iar apoi s-a făcut nevăzut.

O patrulă de poliție l-a arestat totuși la câțiva zeci de metri distanță, iar în sac s-a dovedit că erau mai multe aparate electronice. Autorul faătei este un tânăr bulgar, din Altena.

Biroul de ordine publică din Altena a cerut ajutor, duminică, după ce ocupanții unei furgonete și-au însușit mai multe deșeuri electrice și metalice. 

Și în acest caz, un tânăr, de 23 de ani, de origine română, a fost pus sub acuzare. 

Germania a suportat consecințele vremii extreme cu cel puțin 159 de persoane ucise, în principal în statul Renania-Palatinat și în vecinătatea Renania de Nord-Westfalia.

Pe măsură ce apele s-au diminuat după inundațiile devastatoare, duminică a avut loc o curățare uriașă a zonelor afectate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Furtunile au distrus drumurile și podurile și au doborât casele, ceea ce a reprezentat o mană cerească pentru hoții care au putut avea mult mai ușor acces la bunuri.

×
Subiecte în articol: Germania
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close