Antena 3 CNN Externe România ar putea primi sprijin de la Franţa în cazul bugetului pentru agricultură

România ar putea primi sprijin de la Franţa în cazul bugetului pentru agricultură

România ar putea primi sprijin de la Franţa în cazul bugetului pentru agricultură
Sursa foto: Foto: biotechtodayandtomorrow.com
de M.Z.    |    23 Noi 2012   •   07:59

Franţa ne-ar putea susţine în cazul bugetului pentru Agricultură, după ce premierul Victor Ponta a discutat în particular cu preşedintele Francois Hollande despre politica agricolă. Şeful Executivului s-a întâlnit la Bruxelles cu liderii Socialiştilor Europeni, pentru discuţii despre bugetul comunitar propus pentru perioada 2014-2020.

"Toţi cei prezenţi au respins propunerea lui Rompuy. Ţările din această uniune au spus că bugetul UE, în special fondurile de coeziune, reprezintă singurul motor de investiţii şi de reducere a diferenţelor de dezvoltare între ţările bogate", a declarat premierul Victor Ponta.

Premierul i-a cerut încă o dată preşedintelui Traian Băsescu să nu cedeze la negocierile pentru banii care vor fi alocaţi ţării noastre în următorii ani.

"Am vorbit şi cu Traian Băsescu despre ultimele noutăţi şi îl sprijin pe preşedintele Băsescu să aibă o atitudine clară, nu rigidă, dar o atitudine fermă şi de apărare a intereselor legitime ale României referitoare la politica agricolă comună şi la politica de coeziune", a adăugat şeful Executivului.

Surse oficiale au declarat că şeful statului a cerut dublarea sumei totale pe plăţi directe pentru agricultură în timpul discuţiilor cu preşedintele Consiliului European - Herman van Rompuy şi cu preşedintele Comisiei Europene - Jose Manuel Barroso.

Băsescu, după prima zi de negocieri la Consiliu: Cred că până la urmă vom găsi o soluţie

Citeşte şi Gafă a Comisiei Europene: L-a numit pe preşedintele Băsescu, premierul României



×
Subiecte în articol: Victor Ponta Franta
Parteneri
Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
x close