Antena 3 CNN Externe România, scoasă din joc la împărţirea posturilor importante din Comisia Europeană

România, scoasă din joc la împărţirea posturilor importante din Comisia Europeană

România, scoasă din joc la împărţirea posturilor importante din Comisia Europeană
Sursa foto: comisia europeana
30 Apr 2009   •   23:24

România se pare că va privi de pe margine împărţirea posturilor importante din Comisia Europeană. Europenii nu privesc cu ochi buni desemnarea unui politician român într-un post care să gestioneze fonduri europene.
Singurul post care ar fi mai aproape este agricultura, dar jocurile dintre marile puteri ar putea să lase România pe banca de rezerve şi în acest caz, scrie Cotidianul. De vină pentru această situaţie este corupţia din ţară şi imaginea proastă a politicienilor autohtoni. Deşi românii visează la postul pentru agricultură, şansele sunt foarte mici, susţin surse democrat-liberale, participante la Congresul PPE de la Varşovia. ?Am avut discuţii cu oficiali europeni care ne-au transmis că avem o imagine execrabilă şi că nu avem nici o şansă să primim un portofoliu mare, care să gestioneze plăţi directe, şi că ar trebui să ne mulţumim cu un comisariat mic, iar dacă ne facem bine treaba abia peste cinci ani, putem să aspirăm la ceva mai mult?, au declarat sursele citate.
Linia generală este, la nivel european, acordarea României a unui post care nu gestionează fonduri europene, precum energia sau extinderea.
?Reputaţia de ţară coruptă e limpede că va avea repercusiuni asupra noastră şi că vor ezita să ne dea de gestionat fonduri. Într-o discuţie privată cu un comisar european, mi s-a spus că ar fi cazul să abandonăm discuţiile despre un comisariat important şi să ne concentrăm pe omul pe care-l trimitem acolo?, declara şi europarlamentarul Adrian Severin.
Un alt portofoliu important la care aspiră România este cel al dezvoltării regionale, dorit şi de Ungaria.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close