Antena 3 CNN Externe Rusia a început exerciții cu sisteme de rachetă la Marea Neagră

Rusia a început exerciții cu sisteme de rachetă la Marea Neagră

o_1cbr7684q1po41g6t3sk1ea11ipi8.jpg
Foto: Pixabay.com
24 Apr 2018   •   10:00

Rusia a început luni o serie de exerciţii militare în Crimeea - peninsulă ucraineană anexată de Moscova în 2014 -, în cadrul cărora militarii ruşi simulează acţiuni de 'identificare a navelor unui inamic convenţional', informează postul Radio Svoboda, citând un comunicat al Flotei Rusiei din Marea Neagră, potrivit ziarului ucrainean Zerkako nedeli.

La aceste exerciţii, a căror durată nu este precizată, vor fi implicate sisteme de rachete de coastă, conform aceluiaşi comunicat, ce menţionează că în Crimeea sunt instalate baterii de rachete 'Bastion' şi 'Ball'.

Sistemul 'Bastion' este destinat acoperirii coastei pe o distanţă de până la 600 km. Sistemul 'Ball' este echipat cu rachete X-35 şi este capabil să distrugă ţinte la o distanţă de până la 120 km - atât ziua, cât şi noaptea - în orice fel de condiţii meteorologice.

A doua etapă a exerciţiului prevede desfăşurarea sistemelor de rachete pe teren şi schimbarea poziţiilor de foc. Etapa finală a actualelor aplicaţii tactice vizează identificarea ţintelor navale de suprafaţă şi transmiterea informaţiilor la punctul de comandă.

Rusia a mai efectuat aplicaţii cu bateriile de rachete 'Bastion' şi 'Ball' în luna februarie în Crimeea, atunci exerciţiul având drept scop 'distrugerea ţintelor marine' ale unui inamic convenţional.

În 2018, în zona capului Fiolent din Sevastopol (Crimeea) au intrat în funcţiune sisteme de rachete sol-aer S-400 Triumf, o nouă generaţie de sisteme ruseşti de apărare aeriană, cunoscute sub codul NATO SA-21 Growler, conform presei ucrainene.

În martie, armata rusă a efectuat exerciţii pe 19 poligoane, inclusiv în apropierea frontierei cu Ucraina. Aproximativ 8.000 de militari şi aproximativ 1.400 de echipamente militare au fost implicate în respectivele aplicaţii, inclusiv lansatoarele de rachete 'Tornado', 'Grad' şi 'Uragan', lansatoare de artilerie cu autopropulsie 'Hosta', 'Msta- S' şi 'Acaţia', sisteme autopropulsate de rachete antitanc 'Hrizantema'.

Tot în martie, Rusia a efectuat exerciţii militare în Crimeea, în care au participat trupele aeriene, flota şi forţele aerospaţiale ruseşti. Potrivit unui responsabil militar rus, peste 2.500 de paraşutişti şi 600 de echipamente militare au fost implicaţi în acele exerciţii.

Noile exerciţii ale Rusiei survin după aplicaţiile marinei ucrainene în apropiere de Crimeea, care săptămâna trecută a simulat exerciţii de apărare a coastei de sud a Ucrainei împotriva unei invazii dinspre mare.

Ministrul apărării ucrainean Stepan Poltorak declarase la începutul lunii aprilie că Rusia a concentrat la graniţa cu Ucraina 19 grupuri tactice de peste 77.000 de persoane, potrivit portalului ucrainean LB. Această concentrare de forţe ar mai include 1.000 de tancuri, 2.300 de blindate, 1.100 de sisteme de artilerie şi aproximativ 400 de alte sisteme de luptă, a indicat ministrul ucrainean. Potrivit mass media ucrainene, Moscova a dezminţit ca de obicei această comasare de forţe. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Rusia exercitii racheta Marea Neagrã
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close