Antena 3 CNN Externe Rusia acceptă un armistiţiu săptămânal la Alep, în timp ce imaginile cu ”băiețelul din ambulanță” fac înconjurul lumii

Rusia acceptă un armistiţiu săptămânal la Alep, în timp ce imaginile cu ”băiețelul din ambulanță” fac înconjurul lumii

Rusia acceptă un armistiţiu săptămânal la Alep, în timp ce imaginile cu ”băiețelul din ambulanță” fac înconjurul lumii
Sursa foto: Foto: Agerpres.AP
19 Aug 2016   •   11:58

Rusia s-a declarat de acord cu instituirea unui armistiţiu în oraşul sirian Alep, după ce imagini cu un băiat sirian, rănit într-un atac aerian în oraş, au devenit virale pe Internet, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty, potrivit news.ro.

Imaginea băiatului confuz şi obosit, stând într-o ambulanţă, plin de praf şi sânge pe faţă, surprinde ororile cu care se confruntă oraşul, un bastion rebel asediat de trupe guvernamentale susţinute de atacuri aeriene ruse.

Difuzarea unei înregistrări video cu băiatul şi reacţia internaţională aminteşte de reacţia faţă de o fotografie în care apare corpul unui copil adus la mal, pe o plajă din Turcia, anul trecut.

"Acel băieţel nu a avut o zi din viaţă fără război, moarte, distrugere, sărăcie în ţara sa", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, John Kirby, despre Orman, băiatul din Alep.

Armistiţiul va permite de săptămâna viitoare livrarea unor ajutoare umanitare în Alep şi va fi un "proiect pilot" pentru viitoare posibile armistiţii, a anunţat joi seara târziu generalul rus Igor Konaşenkov, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

 

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Val de căldură în acest weekend, cu temperaturi de vară. Prognoza meteo
x close