Antena 3 CNN Externe Rusia anunță că flota sa este noua ”regină” de la Marea Neagră

Rusia anunță că flota sa este noua ”regină” de la Marea Neagră

Rusia anunță că flota sa este noua ”regină” de la Marea Neagră
15 Sep 2016   •   10:48

Raportul de forţe în Marea Neagră s-a schimbat în ultimii ani, marina turcă nu mai poate fi numită acum "stăpâna" regiunii, a declarat miercuri şeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, citat de agenţia de presă TASS în pagina sa electronică. 

"Acum câţiva ani, capacităţile flotei (ruse) contrastau puternic cu cele ale marinei turce, când se spunea că Turcia este aproape stăpâna deplină a Mării Negre. Acum situaţia s-a schimbat", a afirmat el, indicând că Flota rusă din Marea Neagră este în prezent capabilă să distrugă trupele inamice de desant încă în porturile de îmbarcare. 

La ora actuală, a subliniat generalul rus, Flota Rusiei din Marea Neagră face "impresie bună". 

Trupele inamice nu ar trebui să ajungă pe coasta Crimeii, "indiferent de unde ar veni", a declarat şeful Statului Major. "În acest scop, Flota rusă din Marea Neagră este dotată acum cu de toate: aparatură de spionaj, radare ce pot detecta obiective la o distanţă de până la 500 km, mijloace de ripostă rapidă, sisteme de apărare a coastei echipate cu rachete "Bastion", a enumerat el. 

În acest context, el a amintit că la baza maritimă din Sevastopol au sosit deja submarine echipate cu sisteme de rachete de croazieră "Kalibr", concurente ale Tomahawk-urilor americane. "Acum sunt trei submarine acolo, dar va mai veni încă unul până la sfârşitul anului, iar, în anul viitor, mai aşteptăm două; vor fi şase atunci. Va fi o brigadă de submarine diesel în conformitate cu toate standardele moderne", a spus şeful Statului Major rus. 

În acelaşi timp, generalul Gherasimov a amintit că Flota Rusiei din Marea Neagră mai dispune de nave de mici dimensiuni şi fregate, dotate de asemenea cu rachete, şi de avioane strategice cu rachete de croazieră. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Rusia Flota Marea Neagrã
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close