Antena 3 CNN Externe Rusia ar putea permite tranzitul transporturilor NATO şi SUA către Afganistan

Rusia ar putea permite tranzitul transporturilor NATO şi SUA către Afganistan

Rusia ar putea permite tranzitul transporturilor NATO şi SUA către Afganistan
Sursa foto: serghei lavrov
11 Feb 2009   •   20:34

Rusia ar putea permite tranzitul pe teritoriul său al transporturilor NATO şi Statelor Unite către Afganistan. Anunţul a fost făcut de ministrul de Externe Sergei Lavrov în cadrul unei întâlniri la nivel înalt cu oficiali ai Uniunii Europene.
Javier Solana a subliniat importanţa relaţiilor dintre Rusia şi Uniunea Europeană. O problemă esenţială dintre cele două o constituie tranzitul de echipamente via Rusia şi Asia centrală pentru trupele internaţionale din Afganistan. Şi asta mai ales după decizia Kârgâzstanului de a închide baza militară aeriană americană situată lângă capitala Bişkek.
"În ceea ce priveşte problemele internaţionale, aş vrea să accentuez faptul că o colaborare cu Federaţia Rusă în ceea ce priveşte Orientul Mijlociu în acest moment este fundamentală. Suntem membrii ai cvartetului şi ne-am dori foarte mult să avansăm în procesul de colaborare chiar şi în această situaţie dificilă", a declarat Lavrov.
Rusia va susţine operaţiunile occidentalilor numai dacă relaţiile dintre Moscova şi NATO vor reintra în normal. Potrivit ministrului rus vor fi posibile şi alte acorduri.
"Suntem pregătiţi - aşa cum a a confirmat şi preşedintele Medvedev - pentru o cooperare la o scară mai largă (cu Statele Unite) în ceea ce priveşte Afganistanul", spune mnistrul de Externe.
Tema scutului antirachetă a fost abordată foarte pe scurt. Lavrov a subliniat că amplasarea rachetelor Iskander în regiunea Kaliningrad este considerată de Rusia o asigurare a securităţii sale naţionale.
Foto: www.ushanka.us
Antena3

×
Subiecte în articol: Serghei Lavrov Rusia SUA NATO
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close