Antena 3 CNN Externe Rusia avertizează: Dacă Statele Unite vor scandal, nu îi vom opri noi

Rusia avertizează: Dacă Statele Unite vor scandal, nu îi vom opri noi

Rusia avertizează: Dacă Statele Unite vor scandal, nu îi vom opri noi
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
04 Feb 2012   •   11:42

Ministrul de Externe al Rusiei, Sergei Lavrov, a avertizat Washington-ul că implicarea în textul de rezoluţie pe tema Siriei va duce la "un scandal”, conform AP.

Lavrov a spus într-un interviu pentru televiziunea publică rusă că Moscova şi-a făcut amendamentele la textul susţinut de puterile vestice, înaintat de SUA către Consiliul de Securitate al ONU.

„Dacă vor un alt scandal la Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, nu îi vom opri noi”, a declarat Lavrov, care a adăugat că speră ca Statele Unite să nu voteze această rezoluţie la Naţiunile Unite.

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a cerut Naţiunilor Unite să acţioneze pentru calmarea situaţiei din Siria.

"Statele Unite condamnă în termenii cei mai fermi escaladarea atacurilor violente şi brutale comise de regimul sirian împotriva propriului popor", a declarat Clinton într-un comunicat.

"Consiliul de Securitate ONU trebuie să transmită clar regimului sirian că membrii comunităţii internaţionale consideră acţiunile sale ca fiind ameninţări la adresa păcii şi securităţii", afirmă Clinton.

Într-un alt comunicat al autorităţilor ruse, comitetul de anchete din Rusia a declarat că înregistrările video difuzate pe internet în care par a fi surprinse fraudele electorale din Rusia, în favoarea partidului lui Vladimir Putin, au fost transmise din Statele Unite.

"Mai curios este că toate înregistrările au fost difuzate de la acelaşi server de pe teritoriul SUA, din statul California, de aceea Comisia de anchetă ia măsurile necesare pentru determinarea autorilor", precizează comunicatul.

Opoziţia rusă şi observatorii străini au denunţat fraude comise în timpul scrutinului legislativ din decembrie 2011, câştigat de partidul Rusia Unită.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close