Antena 3 CNN Externe Rusia blochează la sol întreaga flotă de avioane Superjet 100, cel mai modern avion de pasageri

Rusia blochează la sol întreaga flotă de avioane Superjet 100, cel mai modern avion de pasageri

Rusia blochează la sol întreaga flotă de avioane Superjet 100, cel mai modern avion de pasageri
Sursa foto: Foto: Wikipedia
26 Dec 2016   •   09:30

Autoritatile aviatice din Rusia au blocat la sol intreaga flota de avioane Suhoi Superjet 100, cea mai noua aeronava civila, potrivit Ziare.com.

Rosaviatsia, autoritatea de reglementare in domeniu, a luat aceasta decizie dupa depistarea unor probleme la partea metalica a cozii noului avion Suhoi, relateaza Radio Free Europe.

Aceasta este o problema care apare de obicei la avioane vechi.

Decizia vine in contextul in care un avion militar rusesc cu 92 de oameni la bord s-a prabusit duminica in Marea Neagra si nu exista supravietuitori.

Suhoi a anuntat intr-un comunicat ca inspecteaza intreaga flota, "pentru a sustine navigabilitatea avioanelor civile Suhoi".

Acest defect "la un element al unei portiuni a cozii" nu poate sa provoace un accident, insa "companiile aeriene trebuie sa verifice acest model", afirma constructorul.

Aceasta blocare la sol este ultima dintr-o serie de probleme care au afectat Suhoi, care a intampinat dificultati in introducerea noului avion civil de pasageri.

Avionul este produs in cadrul unui parteneriat cu furnizori aeronautici europeni, precum compania franceza Thales si constructorul francez de motoare Safran.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close