Antena 3 CNN Externe Rusia construişte noi rachete nucleare de croazieră şi şase submarine

Rusia construişte noi rachete nucleare de croazieră şi şase submarine

Rusia construişte noi rachete nucleare de croazieră şi şase submarine
Sursa foto: submarin rusesc
30 Mar 2009   •   17:50

Şase noi submarine atomice, echipate cu rachete nucleare de croazieră, vor intra în dotarea armatei ruse. Ministerul Apărării de la Moscova arăta că primul, Severodvinsk, va fi lansat în 2011, iar următoarele cinci, de acelaşi tip, vor fi lansate până în 2017.

Noile rachete de croazieră supersonice, cu o rază de acţiune mai mare sunt menite a lovi ?portavioane ale unui potenţial inamic dacă prezintă o ameninţare directă la adresa securităţii Rusiei?, arăta ministerul.
Acesta a mai precizat că rachetele sunt capabile să lovească şi ţinte pe uscat. Rusia se beazează din ce în ce mai mult pe arme nucleare pentru a comensa declinul forţelor sale convenţionale. În decembrie, şeful Statului Major, generalul Nikolai Makarov, declara că Rusia îşi va păstra arsenalul de arme nucleare tactice, care ar fi necesare pentru a contracara un masiv avantaj al NATO în armament convenţional. Armele nucleare tactice au o rază de acţiune mult mai scurtă comparativ armele nucleare strategice.
Acestea sunt destinate a fi folosite în cadrul câmpului de luptă. Săptămâna trecut, şeful statului major al marinei ruse declara că rolul armelor nucleare tactice a putea creşte. Vice-amiralul Oleg Burţev aprecia că raza din ce în ce mai mare şi precizia armelor nucleare tactice le fac un activ important.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: rachete balistice Armata rusa NATO
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close