Antena 3 Externe Rusia declară că va păstra Crimeea cu orice preț, inclusiv cel militar. "Washington-ul și Londra încearcă să provoace conflicte"

Rusia declară că va păstra Crimeea cu orice preț, inclusiv cel militar. "Washington-ul și Londra încearcă să provoace conflicte"

de Alexandru Negrici    |    25 Iun 2021   •   14:21
Rusia declară că va păstra Crimeea cu orice preț, inclusiv cel militar. "Washington-ul și Londra încearcă să provoace conflicte"
Sursa foto: Getty

Rusia a acuzat vineri Marea Britanie și Statele Unite că încearcă să incite la conflicte în Marea Neagră și a declarat că își va apăra granițele folosind toate mijloacele posibile, inclusiv forța militară.

Vice-ministrul de externe Sergei Ryabkov face declarații la o zi după ce Moscova a avertizat Marea Britanie că va bombarda navele britanice din Marea Neagră, dacă "acțiunile provocatoare"", ale marinei britanice, se repeta în largul coastei Crimeei, anexate ilegal de Rusia.

Agenția de știri rusă RIA l-a citat pe Ryabkov spunând că Washingtonul și Londra creează conflicte în regiune, prin refuzul de a accepta Crimeea ca parte a Rusiei.

Rusia consideră peninsula parte a teritoriului său. A anexat Crimeea în 2014, deși teritoriul est recunoscut la nivel internațional ca parte a Ucrainei.

"Washingtonul și Londra neagă realitatea ... încearcă să provoace conflicte", a spus el. „Acestea sunt apele teritoriale rusești, aceasta este granița noastră. Pot confirma că o vom apăra cu toate mijloacele posibile, inclusiv militare.”

Rusia a declarat miercuri că a tras cu focuri de avertizare și a aruncat bombe pe calea unei nave de război britanice pentru a alunga-o din largul coastei Crimeei.

Marea Britanie a respins relatarea Rusiei despre incident.

Aceștia au confirmat că un distrugător britanic, HMS Defender, a navigat prin ceea ce au descris drept ape aparținând Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Rusia Crimeea

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close