Antena 3 CNN Externe Rusia declară că va păstra Crimeea cu orice preț, inclusiv cel militar. "Washington-ul și Londra încearcă să provoace conflicte"

Rusia declară că va păstra Crimeea cu orice preț, inclusiv cel militar. "Washington-ul și Londra încearcă să provoace conflicte"

Rusia a acuzat vineri Marea Britanie și Statele Unite că încearcă să incite la conflicte în Marea Neagră și a declarat că își va apăra granițele folosind toate mijloacele posibile, inclusiv forța militară.

Rusia declară că va păstra Crimeea cu orice preț, inclusiv cel militar. "Washington-ul și Londra încearcă să provoace conflicte"
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    25 Iun 2021   •   14:21

Vice-ministrul de externe Sergei Ryabkov face declarații la o zi după ce Moscova a avertizat Marea Britanie că va bombarda navele britanice din Marea Neagră, dacă "acțiunile provocatoare"", ale marinei britanice, se repeta în largul coastei Crimeei, anexate ilegal de Rusia.

Agenția de știri rusă RIA l-a citat pe Ryabkov spunând că Washingtonul și Londra creează conflicte în regiune, prin refuzul de a accepta Crimeea ca parte a Rusiei.

Rusia consideră peninsula parte a teritoriului său. A anexat Crimeea în 2014, deși teritoriul est recunoscut la nivel internațional ca parte a Ucrainei.

"Washingtonul și Londra neagă realitatea ... încearcă să provoace conflicte", a spus el. „Acestea sunt apele teritoriale rusești, aceasta este granița noastră. Pot confirma că o vom apăra cu toate mijloacele posibile, inclusiv militare.”

Rusia a declarat miercuri că a tras cu focuri de avertizare și a aruncat bombe pe calea unei nave de război britanice pentru a alunga-o din largul coastei Crimeei.

Marea Britanie a respins relatarea Rusiei despre incident.

Aceștia au confirmat că un distrugător britanic, HMS Defender, a navigat prin ceea ce au descris drept ape aparținând Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Rusia Crimeea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close