Antena 3 CNN Externe Rusia îndeamnă opoziţia din Ucraina să renunţe „la ameninţări şi la ultimatumuri”

Rusia îndeamnă opoziţia din Ucraina să renunţe „la ameninţări şi la ultimatumuri”

Rusia îndeamnă opoziţia din Ucraina să renunţe „la ameninţări şi la ultimatumuri”
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    03 Feb 2014   •   14:41

Rusia a cerut, luni, opoziţiei din Ucraina să renunţe la „ameninţări” şi „ultimatumuri”, pentru a permite Kievului să iasă din „criza profundă” în care se află de la sfârşitul lunii noiembrie, informează AFP, citată de Mediafax.

„Ne aşteptăm ca opoziţia să renunţe la ameninţări şi la ultimatumuri şi să intensifice dialogul cu autorităţile pentru ca ţara să poată să iasă din criza profundă, rămânând totodată în cadrul constituţional”, se arată într-un comunicat al Ministerul rus de Externe.

„Rusia este foarte preocupată de aspiraţia forţelor opoziţiei de a acţiona astfel încât situaţia să se deterioreze şi mai mult în ţară”, mai afirmă ministerul.

„Acest lucru este contrar declaraţiilor opoziţiei cu privire la angajamentul ei faţă de democraţie şi valorile europene”, subliniază comunicatul.

Oficialii de la Moscova se declară surprinşi, deoarece asemenea măsuri „provocatoare sunt adoptate imediat după contacte recente, la Munchen, între opoziţie şi reprezentanţi ai unor ţări occidentale”.

Ucraina se confruntă cu o criză politică fără precedent, de peste două luni, iar centrul capitalei Kiev este blocat de baricade şi ocupat de către manifestanţi proeuropeni, de când puterea s-a reorientat spre Moscova, în detrimentul unei apropieri de Uniunea Europeană.

Tot luni, UE a anunţat că pregăteşte un important ajutor economic pentru Ucraina, în urma unor întâlniri care au avut loc sâmbătă, la Munchen, cu lideri ai opoziţiei.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina Proteste Ucraina
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close