Antena 3 CNN Externe Rusia: Iran a fost surd la propunerile noastre nucleare

Rusia: Iran a fost surd la propunerile noastre nucleare

Rusia: Iran a fost surd la propunerile noastre nucleare
Sursa foto: serghei lavrov
28 Mai 2010   •   22:44

Rusia a respins criticile Iranului pentru că ar sprijini proiectul de sancţiuni contra Teheranului, arătând că Iran a ignorat în mod repetat eforturile
Într-una din cele mai dure contre dintre cele două state, preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a admonestat Kremlinul pentru că ar fi cedat la presiunea americană şi a fost de acord cu sancţiunile.
Ahmadinejad l-a avertizat deschis pe preşedintele rus Dmitri Medvedev să fie mai precaut sau riscă să devină duşman al republicii islamice. Kremlinul i-a transmis liderului iranian să se abţină de la demagogie politică.
De asemenea, ministrul rus de externe arăta despre discursul lui Ahmadinejad că îl consideră "emotional."
Subliniind nerăbdarea Moscovei, Serghei Lavrov mai amintea că liderii ruşi au încercat de repetate ori să rezolve disputa, dar Teheran nu a răspuns adecvat.
"Spre marele nostru regret, de-a lungul anilor- nu luni- răspunsul Iranului la aceste eforturi a fost nesatisfăcător, pentru a fi blând," declara Lavrov la Moscova.
El mai aprecia că acordul de schimb nuclear semnat de Iran, Turcia şi Brazilia ar putea fi un pas important dacă este implementat.
"Salutăm acest pas. Întradevăr, dacă este implementat, va crea precondiţii foarte importante pentru îmbunătăţirea atmosferei şi reluare negocierilor."

Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close