Antena 3 CNN Externe Rusia neagă implicarea în programul nuclear iranian

Rusia neagă implicarea în programul nuclear iranian

Rusia neagă implicarea în programul nuclear iranian
Sursa foto: iran nuclear
07 Oct 2009   •   16:55

Moscova nu posedă nicio informaţie că cercetători ruşi ar fi implicaţi în secret în dezvoltarea programului nuclear iranian, a anunţat şeful securităţii naţionale ruse, Nikolai Patruşev .
Presa britanică scria recent că premierul israelian Benjamin Netanyahu a înmânat oficialilor ruşi numele a unor oameni de ştiinţă din Rusia despre care Tel Aviv crede că ajută la dezvoltarea armelor nucleare iraniene.

"Am auzit de aceste relatări... dar nu ştiu cine a furnizat aceste informaţii şi de ce au fost publicate," arăta Patruşev .

"Serviciile noastre de informaţii primesc constant informaţii, pe care o trimit partenerilor noştri pentru analiză şi confirmare. Dar nu deţinem astfel de informaţii în acest punct. Dacă le primim, le vom studia atent."

Oficialul rus a adăugat că Iran are dreptul de a dezvolta programul nuclear pentru scopuri civile, dar s-a opus unui Iran înarmat nuclear.

Rusia a susţinut mereu că se opune obţinerii armei nucleare de către Iran, dar experţii occidentali suspectează că unele persoane şi companii din Rusia cooperează deja de peste 10 ani cu Iran.
După prăbuşirea URSS, cercetătorii ruşi şi elita ştiinţifică au întărit relaţiile cu Iran, care plătea foarte mult pentru ajutor în programele militare şi tehnice.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close