Antena 3 CNN Externe Rusia pedepseşte Turcia, de Anul Nou. O nouă lovitură, după ce au interzis activitatea companiilor

Rusia pedepseşte Turcia, de Anul Nou. O nouă lovitură, după ce au interzis activitatea companiilor

Rusia pedepseşte Turcia, de Anul Nou. O nouă lovitură, după ce au interzis activitatea companiilor
Sursa foto: Foto: Freeimages.com / Simon Gurney
01 Ian 2016   •   15:35

 Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a anunţat că Moscova va introduce din nou vize pentru turcii care vor să călătorească în Rusia. Decizia intră în vigoare pe 1 ianuarie 2016.

„Conducerea Federaţiei Ruse a luat decizia de a suspenda regimul fără vize dintre Rusia şi Turcia. Această decizie va intra în vigoare de la 1 ianuarie”, a spus Lavrov, transmit Reuters, ria.ru şi Agerpres.

Tensiunile au continuat să se adâncească între Rusia şi Turcia, după incidentul de marţi, când un bombardier rus Su-24 a fost doborât de aviaţia turcă pe motiv că a încălcat spaţiul aerian al Turciei. Moscova susţine contrariul şi afirmă că aparatul său nu a părăsit spaţiul aerian al Siriei, unde era angajat în campania de lovituri aeriene împotriva poziţiilor grupărilor islamiste.

Imediat după incident, MAE rus le-a recomandat ruşilor să evite în viitorul apropiat călătoriile în Turcia, iar la scurt timp agenţia federală pentru turism, Rosturism, le-a recomandat operatorilor din domeniu să retragă de la vânzare pachetele turistice în această ţară. MAE rus le-a cerut ruşilor aflaţi pe teritoriul Turciei să revină în ţară.

Amintim că Rusia a decis să înăsprească controalele asupra produselor agricole şi alimentare importate din Turcia.

×
Subiecte în articol: turcia Rusia
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close