Antena 3 CNN Externe Reacția Rusiei după ce separatiștii și armata ucraineană s-au acuzat reciproc de bombardarea unei grădinițe în Lugansk

Reacția Rusiei după ce separatiștii și armata ucraineană s-au acuzat reciproc de bombardarea unei grădinițe în Lugansk

Kremlinul a reacționat, joi, după ce presa internațională a relatat despre tiruri cu armament greu în Lugansk, în zona liniei de contact, iar separatiștii pro-ruși și armata Kievului s-au acuzat reciproc că au bombardat o grădiniță.

Reacția Rusiei după ce separatiștii și armata ucraineană s-au acuzat reciproc de bombardarea unei grădinițe în Lugansk
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    17 Feb 2022   •   14:51

Președinția rusă și-a manifestat "profunda îngrijorare" în legătură cu izbucnirile de violență în estul Ucrainei, a spus purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

El a adăugat că speră ca Occidentul să își folosească influența asupra Kievului pentru a preveni "noi escaladări".

Peskov a respins relatările că Moscova ar plănui o invazie în Ucraina, dar a menționat că Moscova monitorizează îndeaproape situația în Donbas, în regiunile aflate sub controlul separatiștilor pro-ruși.

Ministrul rus de externe anunță că Rusia răspunde joi propunerilor SUA și NATO

Moscova va răspunde, joi, la propunerile americane privind securitatea în Europa, în vederea unor negocieri care ar putea duce la detensionarea crizei între Rusia şi Occident legate de Ucraina.

O declarație în acest sens a fost făcută de Serghei Lavrov, ministrul rus de externe.

"Vom trimite astăzi această scrisoare părții americane", a anunțat Lavrov într-o conferință de presă.

El a subliniat că Rusia, care cere garanții juridice de securitate din partea Statelor Unite și a NATO, va face public conținutul scrisorii.

Rusia a cerut ca Ucraina să nu fie primită în NATO, ceea ce până acum atât Alianța, cât și SUA au refuzat să promită.

Ministrul rus de externe: "Reluarea activității în Consiliul NATO-Rusia, imposibilă"

Totodată, Lavrov a mai declarat că Rusia consideră că este imposibilă reluarea activității în cadrul consiliului comun cu NATO.

Moscova a anunțat anul trecut că va pune punct activităților la misiunea sa diplomatică pe lângă alianța nord-atlantică după ce NATO a expulzat opt ruși despre care a spus că sunt spioni.

Lavrov a mai anunțat că exercițiile militare ruso-belaruse care au loc pe teritoriul Belarusului se vor încheia în 20 februarie, așa cum era programat. 

Manevrele din Belarus au constituit un motiv suplimentar de îngrijorare privind o posibilă invazie rusă în Ucraina, deși Moscova a dezmințit în repetate rânduri că ar avea această intenție.

×
Subiecte în articol: Rusia reactie gradinita Lugansk
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close