Antena 3 CNN Externe Rusia reia discuţiile cu Moldova pentru acordarea unui împrumut

Rusia reia discuţiile cu Moldova pentru acordarea unui împrumut

Rusia reia discuţiile cu Moldova pentru acordarea unui împrumut
Sursa foto: imprumut extern
16 Oct 2009   •   14:52

Rusia va relua discuţiile pentru un împrumut de 150 milioane de dolari cu noul guvern moldovean, a anunţat biroul de presă al preşedintelui rus.
Natalia Timakova a declarat că premierul moldovean Vlad Filat şi-a reafirmat interesul pentru împrumut, care a fost parafat cu fostul preşedinte comunist Vladimir Voronin, în cadrul unor discuţii cu oficiali, ruşi, săptămâna trecută.
"Discuţiile despre împrumut vor fi reluate," arăta Timakova .
Ministrul rus de Finanţe Aleksei Kudirn declara săptămâna trecută că Rusia a pus banii deoparte, iar negocierile vor fi purtate în noiembrie.
Premierul rus Vladimir Putin a fost de acord, în luna iunie, să ofere Moldovei un împrumut de 500 milioane dolari pentru programe de investiţii cerute de Voronin. Prima tranşă de 150 milioane de dolari urma a fi transferată în câteva luni.
Filat, nominalizat ca premier de coaliţia pro-occidentală care a câştigat alegerile din 29 iulie, a stabilit integrarea Moldovei în EU şi depăşirea crizei economice din cel mai stat european ca fiind priorităţile guvernului.
El a promis să extindă relaţiile cu NATO, şi a vorbit despre înlocuirea pacificatorilor ruşi din republica separatistă transnistreană cu un contingent internaţional.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close