Antena 3 Externe Rusia reia discuţiile cu Moldova pentru acordarea unui împrumut

Rusia reia discuţiile cu Moldova pentru acordarea unui împrumut

16 Oct 2009   •   14:52
Rusia reia discuţiile cu Moldova pentru acordarea unui împrumut
Sursa foto: imprumut extern

Rusia va relua discuţiile pentru un împrumut de 150 milioane de dolari cu noul guvern moldovean, a anunţat biroul de presă al preşedintelui rus.
Natalia Timakova a declarat că premierul moldovean Vlad Filat şi-a reafirmat interesul pentru împrumut, care a fost parafat cu fostul preşedinte comunist Vladimir Voronin, în cadrul unor discuţii cu oficiali, ruşi, săptămâna trecută.
"Discuţiile despre împrumut vor fi reluate," arăta Timakova .
Ministrul rus de Finanţe Aleksei Kudirn declara săptămâna trecută că Rusia a pus banii deoparte, iar negocierile vor fi purtate în noiembrie.
Premierul rus Vladimir Putin a fost de acord, în luna iunie, să ofere Moldovei un împrumut de 500 milioane dolari pentru programe de investiţii cerute de Voronin. Prima tranşă de 150 milioane de dolari urma a fi transferată în câteva luni.
Filat, nominalizat ca premier de coaliţia pro-occidentală care a câştigat alegerile din 29 iulie, a stabilit integrarea Moldovei în EU şi depăşirea crizei economice din cel mai stat european ca fiind priorităţile guvernului.
El a promis să extindă relaţiile cu NATO, şi a vorbit despre înlocuirea pacificatorilor ruşi din republica separatistă transnistreană cu un contingent internaţional.

Antena3.ro

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close