Antena 3 CNN Externe Rusia repetă că nu va permite o intervenţie militară străină în Siria

Rusia repetă că nu va permite o intervenţie militară străină în Siria

Rusia repetă că nu va permite o intervenţie militară străină în Siria
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
09 Iun 2012   •   22:35

Rusia nu va permite Consiliului de Securitate ONU să autorizeze o intervenţie militară străină în Siria, a reiterat, sâmbătă, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov (foto), calificând acest scenariu ca fiind "catastrofal", relatează AFP.
   
"Nu vom permite Consiliului de Securitate să recurgă la forţă", a declarat Lavrov într-o conferinţă de presă.
   
Moscova, un aliat al Damascului, avertiza joi că va bloca, în Consiliul de Securitate ONU, orice text care ar autoriza o intervenţie străină în Siria.

"Nu va exista un mandat al ONU pentru o intervenţie străină în Siria. Vă garantez", spunea Lavrov joi. "Există părţi aflate în conflict, în special

Consiliul Naţional Sirian, care nu doreşte negocieri cu regimul şi care ar continua luptele până ce Consiliul de Securitate ar acorda un mandat pentru o intervenţie străină", adăuga Lavrov.
   
Regimul de la Damasc este acuzat de comiterea unui nou masacru, în provincia Hama, soldat cu zeci de morţi. Violenţele izbucnite în Siria în martie 2011 s-au soldat până acum, conform activiştilor pentru drepturile omului, cu peste 13.000 de morţi. Regimul Bashar Al-Assad este acuzat de reprimarea protestelor.
   

×
Subiecte în articol: interventie militara Siria
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close