Antena 3 CNN Externe Rusia ridică o a doua bază militară în centrul Siriei

Rusia ridică o a doua bază militară în centrul Siriei

Rusia ridică o a doua bază militară în centrul Siriei
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
03 Dec 2015   •   19:01

Rusia construiește o a doua bază militară în centrul Siriei, a doua din această țară, dupa cea din Latakia, au anunțat surse militare siriene, citate de AFP.

"Lucrarille de amenajare in baza siriana Shayrat vor fi in scurt timp finalizate. Ea va deveni o baza militara ruseasca", a declarat o sursă, sub protecția anonimatului.

Aeroportul Shayrat este situat la 40 sud-est de Homs, capitala provinciei cu acelasi nume, teatru al luptelor dintre fortele pro-regim si jihadistii gruparii Statul Islamic (SI). Acestia din urma au fost nevoiti să cedeze teren în urma avansului armatei siriene, susținută de aviația rusească, potrivit aceleiasi surse.

"Consilierii rusi au ajuns de câteva săptămâni in baza Shayrat", a adaugat sursa militara, care a precizat ca baza ar urma sa devina operationala inainte de sfarsitul anului.

Directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, Rami Abdel Rahmane, a confirmat existența acestei baze.

"Rusii sunt in cursa sa amenajeze noi piste de aterizare si sa securizeze perimetrul (aeroportului) pentru a-l folosi in viitorul apropiat pentru operatiunile lor in estul Homs si in alte regiuni, in estul Qalamun, in apropiere de granita libaneza sau unde SI e prezent", a spus el.

×
Subiecte în articol: Rusia Siria baza militara
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close