Antena 3 CNN Externe Rusia contraatacă: i-a sancționat pe președintele Joe Biden și pe alți oficiali americani de rang înalt

Rusia contraatacă: i-a sancționat pe președintele Joe Biden și pe alți oficiali americani de rang înalt

Rusia a anunțat că a impus sancțiuni președintelui american Joe Biden și altor oficiali de vârf ai SUA.

Rusia contraatacă: i-a sancționat pe președintele Joe Biden și pe alți oficiali americani de rang înalt
Sursa foto: Getty Images
de Adrian Iclozan    |    15 Mar 2022   •   17:05

Potrivit Ministerului rus de Externe, au mai fost sancționați de Moscova secretarul de stat american, Antony Blinken, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, consilierul prezidențial pentru securitate națională, Jake Sullivan, și șeful Agenției Centrale de Informații (CIA), William Burns.

Agenția rusă TASS precizează că lista completă include 13 persoane.

Șeful Statului Major Inter-arme, generalul Mark Milley, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki și directorul Agenției Internaționale pentru dezvoltare, Samantha Power se află, și ei, printre cei sancționați.

De asemenea, pe listă figurează și Hunter Biden, fiul președintelui american, și Hillary Clinton, fost secretar stat și candidat prezidențial democrat, deși cei doi nu dețin funcții în cadrul actualei administrații.

Celor menționați le este interzisă intrarea pe teritoriul rus.

Ministerul de Externe de la Moscova precizează că lista personalităților americane supuse măsurilor punitive intră în vigoare din 15 martie, "pe bază de reciprocitate, în replică la sancțiunile fără precedent" impuse Rusiei de SUA.

×
Subiecte în articol: Rusia sanctiuni Joe Biden
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close