Antena 3 CNN Externe Ce răspunde Rusia după informațiile că spionii lui Putin ar fi furat date din telefonul fostului premier britanic Liz Truss

Ce răspunde Rusia după informațiile că spionii lui Putin ar fi furat date din telefonul fostului premier britanic Liz Truss

Kremlinul a comentat, luni, informațiile apărute în presă, potrivit cărora spionajul rus ar fi piratat telefonul fostului premier britanic Liz Truss.

Ce răspunde Rusia după informațiile că spionii lui Putin ar fi furat date din telefonul fostului premier britanic Liz Truss
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Oct 2022   •   15:53

Spionii ruși ar fi obținut acces la telefonul lui Truss încă de când aceasta era ministru de externe, a scris publicația Daily Mail.

Însă purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a replicat că afirmațiile din tabloidul britanic nu merită atenție.

"Din nefericire, în presa britanică există o penurie de material care poate fi luat în serios. Iar noi tratăm astfel de publicații ca presă de scandal", a spus Peskov.

Potrivit articolului din Daily Mail, agenți care lucrează pentru președintele rus ar fi obținut "detalii extrem de secrete" ale negocierilor cu aliați internaționali precum și mesajele private schimbate de Truss cu prietenul său Kwasi Kwarteng, pe care l-a numit ulterior ministru de Finanțe.

Conform sursei citate, spionii au descărcat mesajele timp de aproape un an și au intrat în posesia unor informații referitoare la războiul din Ucraina, inclusiv detalii despre transporturile de arme.

Daily Mail a mai scris că actul de piraterie a fost descoperit în timpul campaniei pentru alegerea liderului Partidului Conservator, în urma căreia Liz Truss a devenit prim-ministru.

Foto: Liz Truss a demisionat în data de 20 octombrie, după 44 de zile de mandat

×
Subiecte în articol: Dmitri Peskov Liz Truss
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close