x close

Rusia trece la producția de serie a Satan 2, racheta ”invizibilă”

04 Mai 2017   •   12:12
Rusia trece la producția de serie a Satan 2, racheta ”invizibilă” Foto: defense.pk

Rusia este pe punctul de a trece la producţia în serie a noii rachete sale Sarmat, cunoscută ca Satan 2, despre care se spune că ar fi invizibilă pentru sistemele de detectare, iar viteza sa de deplasare ar face inutile scuturile de apărare antirachetă, a relatat joi postul de televiziune al armatei ruse Zvezda. 

Noua rachetă va fi fabricată de Uzina constructoare din Krasnoiarsk (Krasmaş), principalul producător rus de rachete balistice intercontinentale cu lansarea de pe mare "Sineva" şi "Lainer". 

Intrarea acestei rachete în serviciul armatei ruse este preconizată pentru 2018, urmând să înlocuiască puternicele sisteme balistice RS-20Voievoda (conform clasificării NATO - SS-18 Mod.3 Satan), care de peste 25 de ani formează baza forţelor strategice nucleare ale Rusiei. 

În acest scop, liniile tehnologice ale Krasmaş au fost modernizate sub controlul direct "24 de ore din 24" al Centrului Naţional de Apărare şi al corporaţiei Roskosmos, a indicat în acest context ministrul apărării rus, Serghei Şoigu. 

Acest fapt relevă importanţa acordată de Moscova fabricării rachetei Sarmat, care poate distruge dintr-o lovitură jumătate din statul american California, după cum a scris anterior presa rusă. 

Rusia mizează ca racheta Sarmat nu doar să înlocuiască versiunea actuală a Satan, cea mai puternică rachetă balistică a sa, ci să-i asigure un loc de lider în domeniul tehnologiei balistice, notează postul de televiziune menţionat în pagina sa electronică. 

Totodată, potrivit Zvezda, racheta trebuie să răspundă în mod flexibil la dezvoltarea sistemului de apărare antirachetă al SUA până în 2030. 

În acelaşi timp, unii experţi ruşi consideră că prezenţa acestei rachete în arsenalul strategic al Rusiei va fi un factor de descurajare a programului american "Lovitura mondială rapidă" (Prompt Global Strike, PGS). 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Rusia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati