Antena 3 CNN Externe Ruşii NU CRED într-un posibil RĂZBOI. "Totul se joacă la CACEALMA. Coreea de Nord doar îşi arată muşchii!"

Ruşii NU CRED într-un posibil RĂZBOI. "Totul se joacă la CACEALMA. Coreea de Nord doar îşi arată muşchii!"

Ruşii NU CRED într-un posibil RĂZBOI. "Totul se joacă la CACEALMA. Coreea de Nord doar îşi arată muşchii!"
05 Apr 2013   •   15:27

Experţii militari ruşi au numit "bluf" mutarea celei de a doua rachete balistice cu rază medie de acţiune pe coasta de est a Coreei de Nord. În opinia acestora, situaţia este una creată artificial, cu beneficii de ambele părţi. Americanii îşi consolidează şi justifică prezenţa din Pacific, iar autorităţile de la Phenian îşi alimentează autoritatea militară, faţă de propriul popor.

Potrivit fostului şef al departamentului de control asupra respectării tratatelor internaţionale din Ministerul rus al Apărării, general-locotenentul, Evgheni Bujinski, RPD Coreeană nu dispune nici de focoase nucleare, nici de mijloace de transport pentru ele.

"Totul se joacă la cacealma . SUA menţin acest bluf, pentru a dezvolta scutul antirachetă în regiunea Pacificului", a adăugat el pentru ruvr.ru.
Cu el este de acord şi preşedintele Academiei de probleme geopolitice, general-colonelul în retragere, Leonid Ivaşov. Potrivit lui, Coreea de Nord doar îşi arată muşchii, drept răspuns la aplicaţiile ample ale SUA.

Coreea de Nord a cerut vineri Rusiei să ia în calcul o evacuare a ambasadei sale, în contextul tensiunilor tot mai accentuate din Peninsula Coreeană.

Phenianul a transportat o a doua rachetă cu rază medie de acţiune pe coasta de est şi a instalat-o pe un lansator de rachetă mobil, a anunţat vineri agenţia sud-coreeană Yonhap, citând un oficial de rang înalt guvernamental de la Seul.

×
Subiecte în articol: Rusia coreea de nord, phenian SUA
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close