Antena 3 CNN Externe Rușii plănuiau să doboare un avion de pasageri și să dea vina pe Ucraina

Rușii plănuiau să doboare un avion de pasageri și să dea vina pe Ucraina

Rușii plănuiau să doboare un avion de pasageri deasupra Rusiei sau Belarusului și să dea vina pe Ucraina

Rușii plănuiau să doboare un avion de pasageri și să dea vina pe Ucraina
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    01 Mai 2022   •   13:03

„SBU a condus o operațiune specială în mai multe etape, în timpul căreia a neutralizat un grup de sabotaj și recunoaștere adânc înrădăcinat al inamicului. Agenții Statului Major al Forțelor Armate Ruse pregăteau un atac terorist - plănuiau să doboare un avion de pasageri deasupra Rusiei sau Belarusului.

Ocupanții intenționau să acuze în mod nejustificat Ucraina și partenerii noștri că au atacat aeronava. Pentru a comite provocarea, atacatorii au vrut să tragă asupra unei plăci civile din sistemul portabil de rachete antiaeriene (MANPADS) „Stinger”, a spus Artem Dekhtyarenko, purtătorul de cuvânt al SBU.

”Activitățile lor au fost coordonate de rusul Alexander Tyuterev, care este membru al Statului Major al Forțelor Armate Ruse și are indicativul „Marine”, a spus Dekhtyarenko, potrivit Pravda.

La instrucțiunile sale, agenții inamici au încercat să stabilească contacte cu reprezentanții Forțelor Armate sub masca voluntarilor patrioți. Pentru a forma relații de „încredere”, aceștia au furnizat armatei ucrainene informații sigure cu privire la pozițiile și mișcările unităților de ocupație ale așa-numiților „kadyroviți”.

Se precizează că în timpul operațiunii speciale, ofițerii SBU au reținut toți membrii grupului de sabotaj și recunoaștere a ocupanților.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina avion pasageri
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close