Antena 3 CNN Externe Ruşii susţin că pe nava aparţinând Greenpeace au fost găsite droguri de mare risc

Ruşii susţin că pe nava aparţinând Greenpeace au fost găsite droguri de mare risc

Ruşii susţin că pe nava aparţinând Greenpeace au fost găsite droguri de mare risc
de M.C.    |    09 Oct 2013   •   17:16

 Investigatorii ruşi afirmă că au găsit substanţe ce par a fi droguri de mare risc, la bordul navei Greenpeace pe care au reţinut-o în timpul protestului din Oceanul Arctic de luna trecută, scrie BBC.


"În timpul percheziţiei au fost confiscate droguri (morfină şi capsule de mac)" au spus oficialii ruşi. Capsulele de mac sunt folosite la producerea morfinei şi a heroinei. 
Greenpeace spune că este doar o încercare de discreditare a organizaţiei. "Putem doar să presupunem că autorităţile ruse se referă la medicamentele pe care nava este obligată să le aibă, conform legislaţiei marine" se arată într-un comunicat al Greenpeace. 
 
Reţinerea echipajului navei Arctic Sunrise, care are echipaj provenind din 18 ţări, a stârnit îngrijorare în întreaga lume. Olanda a cerut imediat eliberarea celor reţinuţi şi eliberarea navei care navighează sub pavilion olandez. 
 
Autorităţile ruse spun că, în lumina noilor probe, acuzaţiile pentru unii membri ai echipajului ar putea să se schimbe. Scopul anchetei este să determine cine dintre cei reţinuţi este responsabil de coliziunile intenţionate cu vasele de patrulare ruse.     

×
Subiecte în articol: Greenpeace
Parteneri
ÎPS Teodosie trimis în judecată de DNA
x close