Antena 3 CNN Externe S-a dovedit: Nu există nicio legătură între folosirea reţelelor sociale şi depresia nervoasă

S-a dovedit: Nu există nicio legătură între folosirea reţelelor sociale şi depresia nervoasă

S-a dovedit: Nu există nicio legătură între folosirea reţelelor sociale şi depresia nervoasă
de S.T.    |    11 Iul 2012   •   08:57

O echipă de cercetători americani consideră că nu există nicio legătură între timpul petrecut pe Facebook şi riscul de depresie nervoasă, scrie AFP.

Cercetătorii de la Universitatea Wisconsin au realizat un studiu privind validitatea unui raport publicat în 2011 de o organizaţie de pediatri americani (AAP), care afirma că, în cazul folosirii intensive, reţelele sociale i-ar putea împinge pe adolescenţi la depresie.

În cadrul cercetării, Lauren Jelenchick şi Megan Moreno au studiat comportamentul a 190 de tineri cu vârstele cuprinse între 18 şi 23 de ani şi care îşi petrec pe Facebook jumătate din timpul dedicat internetului.

Cercetătoarele nu au descoperit nicio legătură între folosirea reţelelor sociale şi depresie.


"Concluziile noastre sunt similare cu cele ale unor studii care se interesau de alte instrumente de comunicare precum e-mailurile şi discuţiile online şi care nici ele nu au găsit vreo legătură cu depresia", au precizat cercetătoarele.

Totuşi, recunosc ele, "un simplu studiu", care este limitat la un eşantion de studenţi de la o singură universitate, nu poate exclude definitiv orice legătură între depresie şi timpul petrecut pe reţelele sociale.

×
Subiecte în articol: studiu cercetatori americani
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close